Het Herenakkoord zoekt zangers of mannen die dat willen worden!

Arnhems homomannenkoor Het Herenakkoord zoekt enthousiaste zangers en mannen die wel eens willen uitproberen of zingen iets voor hen is. Denk je er wel eens over om te gaan zingen? Doe dan mee met de workshop van het koor die op maandagavond 28 januari start. Je volgt zes korte repetities onder de bezielende leiding van dirigent Christel Gelderman. Na afloop weet je of je bij ons koor wil blijven zingen!

Toen en nu

In 1992 werd door een aantal enthousiaste zangers uit Arnhem en omgeving het Arnhems homomannenkoor Het Herenakkoord opgericht. Het koor is ontstaan uit de behoefte om samen met andere homomannen te zingen. Naast het plezier in zingen zijn gezelligheid en het gevoel van verbondenheid belangrijke motieven om lid van het koor te zijn. Op dit moment telt het koor 22 leden. Zij repeteren op maandagavond in Huis van Puck.

Repertoire

Het repertoire van Het Herenakkoord is heel gevarieerd: van Caro Emerald tot Leoš Janáček. Meestal zijn het bestaande nummers die soms een aangepast arrangement krijgen of van een andere tekst worden voorzien. Uiteraard horen daar ook teksten bij die de herenliefde bezingen, al dan niet met een kwinkslag. De liedjes worden zo veel mogelijk vierstemmig gezongen.

Dirigent

Christel Gelderman is sinds oktober 2014 onze enthousiasmerende en inspirerende dirigent. Christel studeerde in 1992 af aan het Conservatorium Arnhem. Momenteel werkt Christel naast Het Herenakkoord met de Liemers Cantorij uit Zevenaar en Cantus Obliquus uit Nijmegen. Regelmatig treedt zij op als soliste. Daarbij richt zij zich vooral op de oude muziek.

Je kunt je melden via www.herenakkoord.nl.

Reacties