Het grootste Arnhemse Meisje ooit gebakken

Door het grootste Arnhemse Meisje aan te snijden dat ooit gebakken is, verricht burgemeester Marcouch de openingshandeling voor JANS’

ARNHEMS MEISJE

Het was vanaf 1829 een geheim recept van bakker Hagdorn; hij stond aan de wieg van het grote succes van wat wij nu nog kennen als de Arnhemse meisjes. Altijd op zoek naar een nieuw product ontwikkelde hij een ovaal koekje ‘voor op feestjes en partijen’, gemaakt van gerezen gistdeeg, bestrooid met veel suiker, knapperig en bros. In de jaren ’80 van de vorige eeuw is het recept vrij gegeven, maar op de Arnoudstraat in Plattenburg zet bakkerij Van Asselt de echte Hagdorntraditie nog voort. Hij bakte de grootste ooit gemaakt ter gelegenheid van de opening van JANS’.

JANS’

Dinsdag 8 mei 2018 vond de opening van JANS’ plaats door middel van een feestelijk evenement met een prominente rol voor diverse echte Arnhemse iconen. De genodigden luisteren naar een toespraak van Hans Verbugt (directeur Musis & Stadstheater Arnhem) en een voordracht van stadsdichter Jesse Laporte. Ook burgemeester Marcouch neemt het woord en verricht de openingshandeling door het aansnijden van het grootste Arnhemse Meisje dat ooit gebakken is door Banketbakkerij van Asselt. Alex van Hooff dankt tenslotte iedereen die maandenlang keihard gewerkt heeft om de complete verbouwing van het voormalige grandcafé Mahler en de nieuwe vormgeving en inrichting van JANS’ te realiseren.

 

Reacties