IJsheiligen – Plantjesmarkten – Moederdag

Op meerdere plekken in de wijken van Arnhem wordt traditioneel de zomer aangekondigd met plantjesmarkten. De IJsheiligen hebben hun naamdagen in de periode van 11 tot en met 15 mei en volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het (voor)jaar waarop nog nachtvorst kan optreden. Dus tijd voor zomerbloeiers én het is zondag Moederdag.

Elderveld

WIE: De Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld (BTV)

WAT: Een gezellige plantjesmarkt voor moestuinders en wijkbewoners uit Arnhem e.o.

WANNEER: Zaterdag 12 mei van 10.00 tot 15.00 uur

WAAR: Rond haar verenigingsgebouw De Schuur in het park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a in Arnhem-zuid, wijk Elderveld

Klarendal

WIE: Bewonersoverleg/wijkplatform

WAT: Een sortering zijn van diverse plantjes, zomer bloeiers en groen voor het opvrolijken van uw tuin, terras of bloembak: alles voor inkoopprijs!

WANNEER: Zaterdag 12 mei van 10.00 tot 14.00 uur

WAAR: Molen de Kroon, Klarendalseweg

Sint Marten/Sonsbeekkwartier

WIE: Bewonersoverleg Sint Marten Sonsbeekkwartier i.s.m. Groengroep

WAT: Een kleurrijke bloemenzee, volop keuze in vrolijke zomerbloeiers en vaste planten. Daarnaast zullen diverse wijkondernemers aanwezig zijn om de wijkbewoners kennis te laten maken met hun producten en diensten.

WANNEER: Zaterdag 12 mei van 10.00 tot 14.00 uur

WAAR: Graaf Ottoplein

Later deze maand: Molenplaats Sonsbeek

WIE: Arnhem Tuiniert – Tuinmarkt

WAT: Begin je tuinseizoen goed en kom langs voor: Planten & Zaden, Tuinartikelen & Tuingereedschap, Kweekbenodigdheden & Biologische potgrond, Tuinadvies & Ideeën, Kinderactiviteiten en, bij genoeg belangstelling, een plantenruilbeurs. Meer info en aanmelden plantenruilbeurs arnhemtuiniert@gmail.com

WANNEER: Zaterdag 27 mei van 12.00 tot 16.00 uur

WAAR: Molenplaats Sonsbeek

 

Reacties