Kaatje en de Kansenfabriek: theaterroute De Arnhemse Broek

Kansen © Zefanja Hoogers

Een jongedame ziet Maria voor het raam zitten en ziet een kans. Maar het kansenspel worden verwarrend na entree van de ruimte en keuzes worden haar niet makkelijk gemaakt: we kijken naar één van de vijf scènes van de wijktheatertour De Arnhemse Broek van bewoners en Muziektheater de Plaats, die vanavond in première gaat.

Kansen

Midden in het Arnhemse Broek aan de Johan de Wittlaan, staat de Driestroom locatie Kansen, voorheen de Kansenfabriek. Regisseur Yvonne Laan gebruikte deze locatie om werkelijk een script over kansen te maken en hoe spel daar een rol in speelt, een scène waar acteurs duidelijk plezier hebben in toneelspelen.

Deze week lichtten we al twee keer eerder tipjes van de sluier op van deze avontuurlijke route! De Kansen locatie is er één van de vijf, de publieksbegeleider brengt je er vanaf 19.30u naar toe. Wandelschoenen aanbevolen!

Kaartjes

Vrijdag 15 juni 19:30u, zaterdag 16 juni 19:30u en zondag 17 juni 14:00u start de route vanaf de Symfonie aan de Valckenierstraat. Kaartjes kosten €10,00, maar voor Broekenaren maar €5,00 en voor Gelrepashouders nóg minder. Op de website van De Plaats vind je meer informatie over de theaterroute en kun je je kaartje bestellen.

Muziektheater de Plaats

De Arnhemse Broek is tot stand gekomen met behulp van de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem/Rozet en ondersteuning van het Bewonersoverleg. De Plaats is in 1998 is opgericht vanuit het verlangen muziektheater te maken ‘op betekenisvolle plaatsen in de openbare ruimte’. De Plaats zoekt naar nieuwe verbindingen tussen kunst, locatie en publiek.

Reacties