Op je plaats, rust: theaterroute De Arnhemse Broek

Zingende dames in scoutfits, een verwarde jongeman die te laat uit zijn tentje kruipt, scoutingwetten die je om de oren vliegen: we kijken naar een scène uit de avontuurlijke wijktheatertour De Arnhemse Broek van Muziektheater de Plaats. Dit weekend vertonen bewoners van het Arnhemse Broek hun kunsten!

Scouting André De Thaye

Op de rand van het Statenkwartier en Presikhaaf bevindt zich één van de vijf locaties van de route. Regisseur Floris Rijsdam ging met de locatie aan de gang en creëerde samen met √Ä Capella koor AtNOON en de acteur een verhaal over groepsverbanden en identiteit. Gisteren lichtten we ook al een tipje van de sluier op over de locatie aan de Rietgrachtstraat. De route start vanaf de Symfonie en de publieksbegeleider brengt je naar de verschillende locaties om de verhalen uit de wijk te beleven. Wandelschoenen aanbevolen!

Kaartjes

Vrijdag 15 juni 19:30u, zaterdag 16 juni 19:30u en zondag 17 juni 14:00u start de route vanaf de Symfonie aan de Valckenierstraat. Kaartjes kosten €10,00, maar voor Broekenaren maar €5,00 en voor Gelrepashouders nóg minder. Op de website van De Plaats vind je meer informatie over de theaterroute en kun je je kaartje bestellen.

Muziektheater de Plaats

De Arnhemse Broek is tot stand gekomen met behulp van de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem/Rozet en ondersteuning van het Bewonersoverleg. De Plaats is in 1998 is opgericht vanuit het verlangen muziektheater te maken ‘op betekenisvolle plaatsen in de openbare ruimte’. De Plaats zoekt naar nieuwe verbindingen tussen kunst, locatie en publiek.

Reacties