Marcel Legerstee, held van Arnhem 2018

Dinsdag 11 december is Marcel Legerstee, de grote stimulator van Ome Joop’s Tour is in Rozet uitgeroepen tot de Arnhemse Held van 2018. Met circa 38% van 1.100 stemmen werd hij door de Arnhemse bevolking gekozen voor Angelique van den Berg (droombankje), Orhan Delibas (bokser), Asmae Fahdi (bakkerij De Hommelse Poort) en Ron Onstein (De Leuke Linde).

In Rozet hangen al geruime tijd heldenrollen van eerdere helden die een prominente plaats innamen in de geschiedenis van Arnhem. De verkiezing was erop gericht om ook een held van nu, anno 2018, een plek te geven. De vader van Marcel, (Ome) Joop Legerstee, had al een plaats gekregen, in de rij van Arnhemse helden. Marcel Legerstee krijgt binnenkort ook een rol.

Ome Joop’s Tour van 2018, de 68e editie, kende dit jaar een bijzonder verloop door het extreme weer, waardoor een etappe  uit het programma werd geschrapt en een verplaatsing met de NS-trein, De Hondekop.

De voorbereiding voor OJT 2019 is inmiddels alweer in volle gang. Kinderen die aan de voorwaarden voldoen kunnen zich vanaf zaterdag 15 december aanmelden op de site van OJT: http://bit.ly/2q7fwOy.

Marcel: ‘Ik mag dan wel worden gekozen als Arnhemse Held, maar de andere genomineerden zijn voor mij ook helden. Ik ben het boegbeeld van OJT, maar kan niet genoeg benadrukken dat circa 80 vrijwilligers elk jaar opnieuw 156 kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen.’

Reacties