Marktconsultatie toekomst koepelgevangenis Arnhem gestart

Foto: Arthur

Het Rijksvastgoedbedrijf stelt aan ‘de markt’ vragen over de toekomst van de Arnhemse koepelgevangenis. Deze ‘marktconsultatie’ moet antwoorden opleveren over de voorwaarden waaronder marktpartijen het complex zouden willen aankopen.

Ook wordt gevraagd naar de mogelijke toekomstige functies. Deze consultatieronde is gericht op aansluiting van de verkoop van de koepelgevangenis op de belangstelling bij aankopende partijen.

Volgens het Rijksvastgoedbedrijf is een combinatie van wonen en werken of zorg en maatschappelijke voorzieningen passend bij het complex. De behoefte aan huurhuizen in de omgeving is groot. Vanwege de monumentale status van het koepelcomplex zijn aanpassingen echter beperkt mogelijk. Er mag niets gesloopt worden en verkeers- en parkeeroverlast moet worden vermeden.

Het complex is met 17.000 m2 twee keer zo groot als de Rijnhal en even groot als Burgers’ Bush. Een toekomstige ontwikkeling zal alleen plaats kunnen vinden in goed overleg met de gemeente Arnhem en de omwonenden van het complex.

Marktpartijen wordt dan ook uitdrukkelijk gevraagd wat hun plannen zijn met het totale complex, hoe de herontwikkeling er procesmatig uit zou kunnen zien en hoe omwonenden worden betrokken bij een transformatie.

Op biedboek.nl staat het marktconsultatiedocument met daarin alle vragen en de procedure en een concept-nota van uitgangspunten, met daarin de voorgenomen uitgangspunten voor de herbestemming. Deze stukken zijn ook, met het oog op mogelijke buitenlandse interesse, in het Engels en Duits beschikbaar.

Bron: rijksoverheid.nl

Lees ook het eerdere artikel op Arnhem Direct:

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/openbare-verkoop-koepelgevangenis-in-2017-verwacht/

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Marktconsultatie toekomst koepelgevangenis Arnhem gestart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*