Moving Futures Festival jubileert in Arnhem

Het hedendaags dansfestival Moving Futures vindt van 7-9 februari in het Stadstheater én Theater a/d Rijn in Arnhem plaats. Als eerste stad van het jubilerende festivaltournee, trapt Arnhem af met een driedaags programma met onder andere de première van Die Verwandlung van Sophie Mayeux en een randprogramma met pop-up performances, films, gastsprekers en een symposium voor studenten en (dans)professionals.

Moving Futures Festival

Moving Futures Festival toont het meest spraakmakende werk van jonge, hedendaagse dansmakers van vijf landelijke productiehuizen, waaronder De Nieuwe Oost. Tijdens dit multidisciplinaire festival zie je hoe een generatie nieuwe dansmakers en performers de grenzen van de dans moeiteloos oprekt. Tijdens de editie in Arnhem zie je o.a. werk van Lois Alexander, Connor Schumacher, Sophie Mayeux, Hilde Elbers & Heather Ware en Judith Clijsters. Het randprogramma omvat pre-performances van de Arnhemse Meisjes, films van Cinedans, een pop-up met studenten van ArtEZ, gastsprekers en aftertalks. Ook wordt er een symposium georganiseerd over lichamelijkheid in performance en dans voor studenten en (dans)professionals. Bekijk het hele (rand)programma op de website.

Die Verwandlung

Tijdens het openingsweekend gaat op vrijdag 8 februari Die Verwandlung van dansmaker Sophie Mayeux in première in Theater a/d Rijn. Sophie Mayeux (Choreography Award 2016) studeerde dans aan ArtEZ Dansacademie Arnhem en de Ballet du Nord in Frankrijk. Na een korte versie van Die Verwandlung, onderzoekt Sophie in deze nieuwe dansvoorstelling het evolutionaire proces van het leven. In deze performance worden reddingsdekens gebruikt om de verschillende transformatieprocessen te onderzoeken. Het materiaal en de dansers vormen hybride creaties die je meenemen vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. Na de première is er een aftertalk met Sophie en Merel Heering over de voorstelling.

 

Donderdag 7 februari: Stadstheater Arnhem, €15,-

Vrijdag 8 & zaterdag 9 februari: Theater a/d Rijn, €16,-

Meer informatie en tickets: theateraanderijn.nl

www.movingfutures.nl

Moving Futures is een initiatief van vijf talentontwikkelaars in de dans: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

 

Reacties