Ome Joop’s Tour 2019: in het spoor van Market Garden

De inschrijving voor Ome Joop’s Tour 2019 is geopend. De 69e editie van de jeugdwielerronde vindt plaats vanaf zondag 21 juli (verzameldag) tot en met woensdag 31 juli. De geplande fietsroute voert dit jaar grotendeels door Gelderland en meer bijzonder langs plaatsen die een rol hebben gespeeld tijdens Market Garden. In 2019 is het 75 jaar geleden dat operatie Market Garden (1944) heeft plaats gevonden.

Het motto van Ome Joop’s Tour is sinds jaar en dag ‘Vrede, vrijheid en respect’. Verbinding met  de herdenking van Market Garden sluit perfect aan bij de gedachte waarmee Joop Legerstee ooit in 1950 in de jaren na de oorlog en in de jaren van de wederopbouw het idee van Ome Joop’s Tour bedacht.

De inschrijving voor Ome Joop’s Tour 2019 staat open voor kinderen die voldoen aan deze twee voorwaarden:

–           je zit in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool;
–           op het moment van deelname moet je minimaal 9 en mag je maximaal 13 jaar zijn of met andere woorden: je moet geboren zijn tussen 31 juli 2006 en 21 juli 2010.

Op de site van OJT staat een kant-en-klaar aanmeldformulier waarmee je kunt laten weten of je wilt meedoen: https://www.omejoopstour.nl/kinderenouders/aanvraag-deelname. Lees goed de voorwaarden en vul alle gegevens in, dan kan Ome Joop’s Tour jouw inschrijving snel in orde maken. Kinderen van ouders met een GelrePas kunnen voor €20,- mee met Ome Joop’s Tour. Voor dat bedrag krijgen de kinderen een geweldige vakantie met leuke en sportieve uitstapjes, eten, drinken en snoep.

Reacties