Open dag Medi@trefpunt Arnhem Zuid

Vanuit de nieuwe politiek van bevorderen van zelfstandigheid en participatie, wordt er ook van senioren verwacht dat zij meer zelfredzaam zijn en betrokken op de samenleving. Zo is het steeds meer vanzelfsprekend dat ook senioren over PC-vaardigheden beschikken voor bijvoorbeeld e-mailen, internetbankieren, sociale media en aangifte doen voor de belasting. Medi@trefpunt Arnhem Zuid meldt zich:

[ingezonden]

Wij zijn enthousiaste vrijwillig(st)ers, waarbij ieder van ons beschikt over specifieke deskundigheid op computergebied. We geven les en technische ondersteuning aan senioren. We willen de zelfredzaamheid en digitale vaardigheid van senioren versterken zodat zij (nog) beter meekunnen in de digitale wereld. We zijn verbonden met de Stichting voor Welzijn Ouderen in Arnhem (SWOA) en met de landelijke stichting Seniorweb. Wij zijn op zoek naar docenten en assistent-docenten voor onze computercursussen.

Gezocht: Docenten en assistent docenten

Als docent of assistent-docent geeft u op vrijwillige basis leiding aan of assisteert u bij cursussen Windows, iPad of Android tablet, smartphone, internet en e-mail, bestandsbeheer, back ups maken of veilig internetgebruik.

Wij vragen: goede kennis en vaardigheden met betrekking tot het gebruik van Windows 10 beschikbaarheid van ca. één dagdeel per week affiniteit met senioren goede communicatieve vaardigheden flexibele instelling onderwijservaring is een pre, maar niet noodzakelijk. Wat wij u kunnen bieden is een collegiale omgeving waarin u kennis brengt en haalt en waar u gestimuleerd wordt uzelf te blijven ontwikkelen op digitaal gebied.

Open dag Medi@trefpunt Arnhem-Zuid

Op zaterdag 19 januari 2019 van 10.00 tot 14.00 uur houdt Medi@trefpunt Arnhem-Zuid open dag.

Heeft u een computer, laptop, tablet of smartphone en wilt u er meer van weten wat u daarmee kunt doen?

Cursussen
Medi@trefpunt Arnhem-Zuid verzorgt zowel groepscursussen als individuele lessen voor beginners en gevorderden.
Er worden o.a. groepscursussen gegeven voor Windows 10.
Daarnaast vinden er individuele lessen plaats voor o.a. tablet en smartphone en digitale fotobewerking.

Digitale zelfstandigheid
Onze doelstelling is het bevorderen van digitale zelfstandigheid, waar in deze tijd steeds meer om wordt gevraagd (internetbankieren, digitale belastingaangifte, e-mailen, etc.).
Onze docenten zijn gespecialiseerde, enthousiaste vrijwilligers.

Advies en hulp
Op dinsdag- en donderdagochtend kunt u van 9.30 tot 11.30 u. bij ons terecht voor hulp en advies tijdens de inloopochtend.

Informatie
Wilt ook u uw kennis verruimen, of kent u iemand in uw omgeving,
dan is onze open dag een prima gelegenheid u te laten informeren.

U bent van harte welkom in de Gaanderij van de SWOA, Driemondplein 1, Elderveld.

Voor meer informatie over Medi@trefpunt Arnhem-Zuid, neemt u contact op met:
de heer J. Verhoeven, tel. 026 323 10 68

www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl

Reacties