RTV Arnhem moet professioneler

RTV Arnhem heeft een krachtige professionele leiding nodig om meer kijkers en luisteraars te trekken. Dat concludeert onderzoeksbureau Tangram Advies & Onderzoek na het doorlichten van de lokale omroep, in opdracht van de gemeenteraad. De politici wilden weten of de omroep door genoeg mensen beluisterd en bekeken wordt. Ook werden vraagtekens gezet bij de kwaliteit van de programma’s (bron: Gelderlander).
Tangram concludeert op basis van een enquete dat 70 procent van de Arnhemmers RTV Arnhem kent. Het dagbereik ligt op 1 procent, het weekbereik op 5 procent en het maandbereik op 4 procent. 20 procent van de ondervraagden zei de omroep in een jaar tijd wel eens te hebben beluisterd.

Tangram schrijft een deel van de kritiek op RTV Arnhem toe aan ‘roddel en achterklap’. De kwaliteit van de programma’s is ‘zeer behoorlijk’, maar wisselt van dag tot dag, zo stelt het bureau. Dat heeft te maken met de amateuristische inslag van de organisatie, die een warm en geduldig nest vormt voor mensen die radio maken als hobby , aldus Tangram.

Het pleidooi voor professionalisering gaat gepaard met een advies van het bureau om de omroep niet langer te zien als organisatie die werklozen opvangt. Afscheid van de sympathieke doelstelling van ‘reintegratie’ van vrijwilligers op de arbeidsmarkt is nodig.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "RTV Arnhem moet professioneler"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*