Tiende speelronde Arnhemse voetbalamateurs: monsterscore op zaterdag voor ESCA: 9-0

De tiende speelronde van de amateurvoetballers in Arnhem kende een bijna compleet programma. De meest in het oog springende wedstrijd was zonder twijfel de thuiswedstrijd van ESCA in 4A op zaterdag, waar de voetballers een heerlijke middag beleefden tegen de arme hekkensluiter Germania: na 90 minuten was de stand 9-0 in het voordeel van de groen-witte formatie met doelpunten van Jeffrey Stoffels (2 keer), Wesley Hardeveld, Jurrien Schouten (2 keer), Thijs Bolder, Rico Samson, Tim Houweling en Michiel Schouten.

Heel wat minder voorspoedig ging het in 4B voor Sportclub Oranje, dat thuis op De Bakenhoff kansloos was tegen Redichem en met 0-6 het onderspit delfde. Arnhemia gaf in deze klasse moedig partij in Doorwerth aan DUNO, maar moest uiteindelijk toch een 3-5-nederlaag incasseren. Elsweide pakte wel de volle winst: in Velp bij DVOV werd met 1-2 gewonnen.

ESA verloor in 3A thuis op Rijkerswoerd van laagvlieger FC Lienden met 2-3. De beide Arnhemse doelpunten kwamen van de voet van Stephan Gezius.

Zondag
Op zondag blijven de prestaties van de beide vertegenwoordigers in de derde klasse opzien baren. In 3C won SML thuis met duidelijke cijfers van Neede: 4-1. De Arnhemmers moeten alleen het sterke DVC’26 uit Didam voor zich dulden. FC Presikhaaf deed in 3D goede zaken. De ploeg won zelf thuis met 2-0 van Spero uit Elst en zag koploper Orion thuis verliezen, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot een enkel punt. FC Presikhaaf kreeg eerder deze week nog te horen dat de komst van een kunstgrasveld doorgang vindt.

In 4F speelden Eendracht Arnhem en Sportclub Oranje een derby die met 2-2 gelijk eindigde. VDZ blijft onder verwachting presteren. Thuis op ‘t Cranevelt kwam de ploeg goed weg tegen ONA’53 uit Wageningen door een late gelijkmaker van Niels Emeis: 1-1. Arnhemse Boys Schuytgraaf won thuis met 2-0 van de voormalige koploper Edesche Boys: 2-0, terwijl AZ2000 uit bij Elistha in Elst de volle winst pakte: 0-3. De tweede derby tussen MASV en Eldenia (dat ook een kunstgrasveld gaat krijgen), was door de KNVB uit het programma gehaald.

Elsweide kwam in 5E net iets te kort tegen het sterke SDOO: het werd 1-2 voor de bezoekers uit Heteren. Via Paasberglive op Twitter kon iedere voetballiefhebber op de hoogte blijven van het verloop van de uitwedstrijd van De Paasberg in Andelst bij SVHA. De Arnhemmers wonnen dankzij een treffer van Aytac Taskoparan en boekten zo hun derde overwinning op rij.

In 6F tenslotte boekte ESCA een krappe overwinning (2-3) in de moeilijke uitwedstrijd bij Anadolu’90.

Met dank aan Wim van Koppenhagen (webmaster De Paasberg) voor de aanvullende informatie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Tiende speelronde Arnhemse voetbalamateurs: monsterscore op zaterdag voor ESCA: 9-0"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*