Vitesse heeft geen kind aan FC Groningen: 2-0

Vitesse heeft vrijdagavond de ongeslagen status uit 2018 in stand gehouden. De thuisclub versloeg FC Groningen met 2-0, een beetje op het gemak. De gasten waren nauwelijks eredivisiewaardig. Matt Miazga, beste man van het veld, en opnieuw Mason Mount zorgden voor de 2-0-eindstand, die al bij rust was bereikt. Op dat moment had het al 3-0 moeten staan, een glaszuivere treffer van Guram Kashia werd door de grensrechter als niet over de doellijn beschouwd.

Vitesse startte voortvarend, zette de gasten vast en zoals de speaker na vijf minuten meldde: ‘hij ligt er al, 1-0 door Matt Miazga’. De afgemeten voorzet kwam van Lassane Faye. Na een half uur stond Tim Matavz aan de basis van de 2-0. Via Thomas Bruns, Mitchell van Bergen, een overstapje van Tim Matavz, tikte Mount de tweede treffer binnen. Tom van Weert van FC Groningen miste een reuzenkans op de 2-1.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. De gasten presteerden helemaal niets. De kans voor Lars Veldwijk die voor open goal naast schoot was wat dat betreft symptomatisch. Na een klein kwartier maakte Roy Beerens zijn opwachting. De opvolger van Milot Rashica maakte een fitte indruk en leverde een paar keer een prachtige wegdraaiende voorzet af. De stand veranderde echter niet meer. Vitesse speelde een van de betere thuiswedstrijden van dit seizoen.

Eerdere wedstrijden tussen Vitesse en FC Groningen die ik zag in Gelredome:

Reacties