Winkelcentrum Schuytgraaf, inclusief HEMA

Foto: Harm Klaverdijk

ARNHEM Het nieuwe winkelcentrum Schuytgraaf wordt dit voorjaar opgeleverd. Tot die opening zijn er een aantal tijdelijke winkelvoorzieningen in de nieuwbouwwijk aanwezig, zoals de Albert Heijn supermarkt (inclusief slijterij), een mobiele kraam van Snackpoint en een vestiging van HEMA.

Het winkelcentrum zal een centraal ontmoetingspunt in de gelijknamige wijk worden met circa 6.000 m2 winkels, horeca en diensten. Van de bestaande voorzieningen komen Albert Heijn,een Gall & Gall en de HEMA terug in de nieuwbouw.

Dat laatste was in ieder geval deze week nog een vraag op Twitter van een Schuytgraaf bewoner, waarop Portaal verwees naar een lijstje op een website. Daar stond de HEMA echter niet bij.

Ondanks het feit dat de onderhandelingen met HEMA langer hebben geduurd dan met Albert Heijn, was al lang bekend dat HEMA zich in het Winkelcentrum Schuytgraaf zou vestigen.

Het verhaal over de kraam van Snackpoint en de actie van de Schuytgraaf-bewoners om Snackpoint voor de wijk te behouden, is vorig jaar al op Arnhem Direct verschenen. Ondanks de ruim twaalf jaar aanwezigheid in Schuytgraaf, komt er geen definitieve vestiging in het nieuwe winkelcentrum. Wel zal er een vestiging van de snack-formule Kwalitaria worden geopend.

In de foodsector komen er, naast een Kwalitaria, ook vestigingen van de ketens Domino’s, Délifrance en Bite Sushi. Op de lijst van contractanten stond Bakkerij ’t Grofje vermeld, maar de vestiging in winkelcentrum Schuytgraaf gaat niet door in verband met het faillissement in oktober. Die plek zal worden ingenomen door een vestiging van Bakker Hilvers. Daarnaast wordt een vestiging van Slagerij Pluim & Haas en Groenteboer Yollarbasi in het nieuwe winkelcentrum verwacht.

De voorgenomen vestiging van een Etos, Zeeman, Ami Kappers, Strijbosch Thunnissen Makelaars, bloemist Jan Fleur en Wyborgh Optiek maken het lijstje af. Momenteel zijn er een handjevol kleinere winkelruimtes die nog verhuurd kunnen worden.

De twee blokken van het winkelcentrum in aanbouw zijn toegespitst op ongeveer 3.600 inwoners van de wijk Schuytgraaf. Als het aantal van 4.500 is bereikt, dan kan er nog een derde blok van circa 3.000 m2 aan het winkelcentrum worden toegevoegd.

Naast de detailhandelsvestigingen worden er boven het winkelcentrum 64 woningen gerealiseerd. Voor Portaal en Vivare zijn dat ieder 22 drie-kamerappartementen en Voor Volkshuisvesting 20 eengezinswoningen. De combinatie van wonen en winkelen moet zorgen voor een prettige leefomgeving en vitaliteit van de wijk.

 

Plattegrond van het Winkelcentrum Schuytgraaf

Winkelcentrum Schuytgraaf in aanbouw

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Winkelcentrum Schuytgraaf, inclusief HEMA"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*