#winnenmetjefoto World Street Painting

Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maakten de allergrootste internationale Street Painters afgelopen weekend kunstwerken waar het publiek in de Arnhemse binnenstad de hele zomer gratis van kan genieten. Voor de zesde keer is de binnenstad van Arnhem tijdens het World Street Painting Festival het decor voor de mooiste 3D Street Paintings.

MUSIC! AR+T

Stichting World Street Painting heeft zichzelf als doel gesteld om de openbare ruimte mooier te maken en kunst dicht bij de mensen te brengen. Afgelopen weekend werd het festival muzikaal afgetrapt: de veertien internationale kunstenaars zijn gekoppeld aan studenten van het ArtEZ Conservatorium. Samen hebben zij afgelopen maanden gewerkt aan een concept waarin muziek en Street Art samen komen. Zondag werden de Street Paintings één voor één geopend, in een optocht vol met Live Music. Optredens van de muzikant die speciaal voor de eigen Street Painting een muziekstuk heeft geschreven: een spannende cross-over met muziek en tevens thema van de 3D Street Paintings.

Kon je niet bij de Live optredens van de muziekstukken zijn, dan kan je op een later moment toch nog de hele beleving meemaken. Met de app AR+T (Augmented Reality Tour) van Trinfinity Network kunnen bezoekers als ze de 3D Street Painting scannen het bijbehorende muziekstuk luisteren. Al kijkend naar het kunstwerk een bijzondere beleving. Daarna mag er als vanouds geposeerd en gefotografeerd worden.

#WINNENMETJEFOTO

Bezoekers kunnen met hun foto’s in de 3D Street Paintings mooie prijzen winnen. Het Platform Binnenstad Arnhem stelt drie keer een cadeaukaart van Dit is PAS Arnhem t.w.v. 1x €250,- | 1x €150,- | 1x €50 beschikbaar en door Arnhemse ondernemers zullen meer prijzen beschikbaar gesteld worden. Wanneer bezoekers hun tofste foto’s op social media plaatsen met #winnenmetjefoto EN #worldstreetpainting doen ze al mee.

Bij elke Street Painting zijn twee voetjes op de grond getekend. Door op de voetjes te gaan staan en vanaf dat punt door de lens van een camera of telefoon naar het kunstwerk te kijken wordt het 3D effect écht zichtbaar. Iemand anders kan dan op een strategisch uitgekozen plek in het kunstwerk gaan staan en met de foto de boodschap doorgeven. Dit levert gegarandeerd spectaculaire foto’s op!

Van station Arnhem Centraal tot het Velperplein: de 3D kunstwerken zijn tot en met 20 oktober 2019 te bewonderen. In de herfstvakantie wordt World Street painting tijdens het Sprookjesfestival feestelijk afgesloten.

Reacties