Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zondag 13 juli 2014 om 19:56 uur
8

Voorkom bouwplannen op het terrein van Park Klarenbeek

Gemeente Arnhem heeft ooit het stuk grond in Park Klarenbeek in bruikleen gekregen met de intentie het uiteindelijk terug te geven aan het park. De sloop van het huidige pand van de gemeente schijnt volgens berekeningen echter 6 ton te gaan kosten. Dit bedrag heeft de gemeente niet, ondanks dat ze alle tijd hebben gehad om deze verwijderkosten te reserveren. Dhr. Gerrie Elfrink heeft nu verschillende scenario’s neergelegd met bouwplannen om op deze manier inkomsten te genereren. Dit tot grote schrik en ergernis van vele Arnhemmers voor wie het oudste park van Arnhem een bijdrage levert aan hun welbevinden. Park Klarenbeek wordt niet voor niets ‘klein Frankrijk’  genoemd. Zelfs Piet Mondriaan heeft ooit dit park op doek vastgelegd.

zondag 13 juli 2014 om 7:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1725

Foto: onbekend Fifa
Nederland toch maar mooi brons
Van Gaal: de beste van Arnhem en van héél veel andere steden en landen behalve Duitsland en Argentinië

zaterdag 12 juli 2014 om 10:44 uur
0

EcoVrede in Arnhem krijgt gebouw niet leeg

De Arnhemse vrijwilligersorganisatie EcoVrede dat staat voor de leefbare stad en is gehuisvest in de voormalige toren van Rijkswaterstaat in Presikhaaf, moet het pand verlaten. Maar volgens Omroep Gelderland krijgt EcoVrede het voormalige gebouw van Rijkswaterstaat hoogstwaarschijnlijk niet op tijd leeg. De spullen moeten op 15 juli weg zijn, maar het gebouw is nog bomvol. Eerder al schreef De Gelderlander dat de organisatie vreesde voor het voortbestaan. In het gebouw komen appartementen voor studenten.

zaterdag 12 juli 2014 om 7:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1724

Foto: Lex Eggink

vrijdag 11 juli 2014 om 15:17 uur
0

New Yorkse bluesveteranen bij Park Open

Geen zorgen voor de toekomst, liet het Kunstbedrijf Muziek vorige week zien bij Park Open. Jong talent in allerlei vormen en maten vertoonde zijn kunsten op de Ronde Weide. Heerlijk uitbrakken na de euforie van de kwartfinale… en nog geen idee van de blues die volgden. Nou ja, niet iedereen. Deze zondag is het genieten geblazen van een potje moddervette blues uit New York!. Park Open proudly presents een ongetwijfeld glorieus optreden van Heritage Blues Orchestra als finale van hun Nederlandse toer. In het voorprogramma speelt het duo Cees en Mees met hun vieze en vadsige bluesklanken en op het Young Talent Stage is weer vers jong talent te zien.

vrijdag 11 juli 2014 om 13:39 uur
0

Diana de Jong nieuw lid College van Bestuur HAN

Diana de Jong is door de Raad van Toezicht van de HAN per 1 november 2014 benoemd als derde lid van het College van Bestuur.

Op dit moment is Diana de Jong als directeur-bestuurder verbonden aan de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland. Deze stichting is verantwoordelijk voor een onafhankelijke beoordeling van de prestaties van woningcorporaties op basis van een door de stichting ontwikkelde en beheerde visitatiemethodiek.

vrijdag 11 juli 2014 om 13:26 uur
0

In memoriam Joop Olde-Keizer 1938-2014

In mijn leven kende ik zware tijden,
Nu ben ik verlost uit mijn lijden.
Dank aan allen die ik achterliet,
Die mij hebben gesteund
In mijn laatste verdriet.

Joop Olde-Keizer, pater familias van de Olde-Keizers (bekende en al heel lang in SintMarten wonende familie) is na een kort ziekbed woensdag 9 juli gestorven in Regina Pacis. Nog geen twee maanden terug hoorde de familie dat Joop onder meer een hersentumor had waar niets meer aan te doen was. Toen ging alles heel snel. Dankbaar is de familie voor de goede zorgen die Joop ontving in Regina Pacis. Hij overleed na afscheid te hebben genomen van zijn kinderen. Zoonlief Hannes zaliger was hem tragisch genoeg al voorgegaan in de dood begin 2013. Joop -Johannes Christiaan Gerardus -  was weduwnaar van Derkje Slangewal.

vrijdag 11 juli 2014 om 13:08 uur
0

Arnhem Bazar, een nieuw wereldfestival in de stad

Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste Arnhem Bazar plaats, een multicultureel festival dat de grenzen doorbreekt en Arnhem in zijn veelkleurigheid laat zien. Tussen 10.00u ’s ochtends en 18.00 ’s middags kunnen bezoekers genieten van mooie spullen uit alle werelddelen op kramen aan de Kortestraat en de Oude Oeverstraat, dans en muziek op het Bartokplein bij het Feestaardvarken, én van heerlijke lekkernijen in de wereldkeuken in Showroom Arnhem aan de Kleine Oord.