Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zaterdag 14 juni 2014 om 13:37 uur
0

Nacht van de Mode in Klarendal

Op zaterdag 14 juni, van 18.00 tot 00.00 uur, keert het Fashion & Design street event Nacht van de Mode terug naar het Arnhemse Modekwartier. Laat je verrassen en inspireren én ontdek de geheimen van Arnhemse ontwerpers en wijkbewoners. De Nacht van de Mode is de jaarlijkse showcase van Fashion & Design ontwerpers uit het Arnhemse Modekwartier, aangevuld met een gevarieerd programma aan activiteiten. Geniet van modeshows, performances met een touch of Fashion, exposities, theater, muziek en heerlijke hapjes en drankjes. In de winkels vind je collecties van ontwerpers die vervaardigd zijn met oog voor detail. Alle winkels in het Modekwartier zijn tot middernacht geopend voor late night shopping.

Deze zesde editie staat geheel in het teken van Collection secrets - Secret collections en laat niet alleen de collectiegeheimen van Arnhemse ontwerpers zien, maar ook bijzondere verzamelingen van wijkbewoners.

zaterdag 14 juni 2014 om 7:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1696

Foto: Bas Boerman Morgen is er weer van alles te doen in Park Sonsbeek tijdens Park Open tussen 14:00 en 17:00 uur.

vrijdag 13 juni 2014 om 13:15 uur
0

Park Open doorspekt met Amerikaanse roots

De Park Open-editie van vorige week was super zomers. Latin is hot! De dansvloer was constant goed gevuld met dansparen die hun voeten, en de heupen en smiles vol overgave in de strijd gooiden in het salsageweld op de wei. Gran fiesta met van de swingende Latinbands en tijdens Ziko’s dansworkshop. Voor herhaling vatbaar dus in 2015 :)

Zondag 15 juni is het programma op de Ronde Weide doorspekt met Amerikaanse rootsmuziek. Park Open heeft twee opvallende Amerikaanse bands weten te strikken. Beide bands toeren door Europa. Geef je over aan de blues, gospel en soulklanken van Reverend Shine Snake Oil Co. en het virtuoze banjospel van Morgan O’kane. De Arnhemse formatie Smal Water doet daar nog een schepje Nederblues bovenop.

vrijdag 13 juni 2014 om 8:55 uur
6

Wegens succes beschikbaar

Een mooi geval van omdenken op de Van Muijlwijkstraat: Computerland stelt deze locatie wegens succes beschikbaar. ‘In between retailers’, zou ook een leuke zijn geweest.

vrijdag 13 juni 2014 om 7:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1695

Foto: HJZ2009

donderdag 12 juni 2014 om 8:55 uur
3

Een Goede Raad, blog 8: “De kennismaking”

Arnhem heeft sinds 27 maart een nieuwe gemeenteraad met 39 bevlogen raadsleden. Kiezers vertrouwden hen het stadsbestuur toe voor de komende vier jaar: een periode waarin er erg veel staat te veranderen en van zowel raadsleden als wethouders kundigheid en visie verwacht mag worden.

donderdag 12 juni 2014 om 7:00 uur
1

Goedemorgen Arnhem 1694

Foto: Robert van der Kroft

woensdag 11 juni 2014 om 11:06 uur
10

Bouw van repetitielokalen Toneelgroep Oostpool gestart

Wethouder Cultuur Gerrie Elfrink en zakelijk directeur Ruud van Meijel vierden samen met de buurt en andere belanghebbenden de start van de bouw van de repetitielokalen van Toneelgroep Oostpool. In plaats van een eerste paal te slaan werden honderd ballonnen met vrijkaarten opgelaten. Met de komst van de lokalen aan de Weerdjesstraat 93 komt er een einde aan jaren van ruimtegebrek van het Arnhemse gezelschap. Ruud van Meijel: ‘In 2009 ben ik begonnen met dit dossier, toen nog met een ontwerp van Kengo Kuma. Heel fijn dat we nu over enkele maanden hier kunnen repeteren’. ‘Goede voorstellingen vragen hard werk en veel repeteren. Het is mooi dat de gemeente Arnhem hieraan kan bijdragen en ik verheug me op de nieuwe voorstellingen’, aldus de wethouder Cultuur Gerrie Elfrink. ‘Ik ben blij dat we de stad gelukkig kunnen maken met deze ballonnen met vrijkaarten voor Barbaren, deze zomer te zien op Sonsbeek Theater Avenue.’

Bij het begin van het nieuwe theaterseizoen worden de lokalen feestelijk geopend, zo laat zakelijk directeur Ruud van Meijel weten. Iets waar de aanwezige buurtbewoners alleen maar blij van kunnen worden. ‘Eindelijk gebeurt er iets op deze plek!’.