Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zaterdag 7 juni 2014 om 7:00 uur
2

Goedemorgen Arnhem 1689

foto van Bert Geurtz

vrijdag 6 juni 2014 om 10:37 uur
0

Wijvenkraam: vlooienmarkt voor ‘meiden’ van alle leeftijden

Vintage, 2dehands, jurkjes, schoenen, sieraden, zelfgemaakte spullen, drankjes, muziek, dj’s, design en alle andere dingen waar vrouwen niet zonder kunnen. Het is niet alleen maar een vooroordeel, dat de dames voor een handtas of een paar aparte schoenen hun laatste cent uitgeven en in sommige gevallen zelfs hun partner in willen ruilen! Wie niets liever doet dan de hele dag shoppen of oude spullen verkopen om nieuwe aankopen te kunnen doen, is bij Wijvenkraam op de juiste plaats.

Wijvenkraam is een mode-, 2dehands- en designmarkt met de focus op kleding, sieraden en accessoires voor vrouwen van alle leeftijden. Dit verfrissende concept heeft zich in Duitsland bewezen met als hoogtepunt de editie van 2013 met meer dan 10.000 bezoekers.

vrijdag 6 juni 2014 om 8:58 uur
0

Ouderwets Zuid-Amerikaans swingen bij Park Open

De eerste editie van Park Open 2014 zit erop. De sfeer was top! Een gezellig drukke wei, swingende bands, koele drankjes en… zon! Meer konden we ons niet wensen. Yeeha, nog 12 te gaan!

Op veler verzoek is het na een aantal seizoenen ‘zonder’, nu weer tijd voor een echte ril- en trilbillende latin middag op de Ronde Weide. Op zondag 8 juni heeft Park Open een programma met muziek en dans voor de liefhebbers van Zuid-Amerikaans. Wij zorgen voor de dansvloer!

vrijdag 6 juni 2014 om 7:00 uur
2

Goedemorgen Arnhem 1688

Foto van Bert Geurtz

donderdag 5 juni 2014 om 10:44 uur
5

Een visie voor Stadsblokken-Meinerswijk

Stadsblokken en Meinerswijk: tientallen (landschaps)architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars en natuurontwikkelaars hebben zich de afgelopen decennia door dit gebied laten inspireren. Tot op heden haalde echter geen enkel plan de eindstreep. De gemeente koerst nu aan op een voornamelijk ‘groene’ invulling van het gebeid en wil er zelfs een Nationaal Park van maken. Maar daar is wel de medewerking van de eigenaar (het inmiddels failliete Phanos) van ruim de helft van alle gronden voor nodig.

donderdag 5 juni 2014 om 8:50 uur
0

De Chuck-A-Luck openingsweekend

Op 6/7 juni wordt de Chuck-a-Luck feestelijk geopend op het braakliggende terrein bij de Haringvlietstraat. De Chuck-a-Luck is een kunstwerk, een grote kubus van 5 bij 5 bij 5 meter dat hier een paar maanden blijft en dan verderop in de wijk een nieuwe plek vindt. En zo de komende jaren door de wijk ‘rolt’. De Chuck-a-Luck – genoemd naar een dobbelspel – is een multifunctioneel podium voor allerlei activiteiten door, voor en met bewoners van Presikhaaf. Je kunt er een voorstelling in houden, dansen, voetballen, voorlezen, een buitenbioscoop maken, muziek maken, etc. Motel Spatie zal de komende jaren caretaker zijn en volop programmeren in het kunstwerk.

Het architectenbureau Raumlabor uit Berlijn heeft de Chuck-a-Luck in opdracht van gemeente Arnhem ontworpen. Bij de bouw van het Multi Functioneel Centrum Presikhaven (MFC) heeft de gemeente de percentageregeling voor kunst toepast. Het MFC heeft toen aangegeven graag één of meer kunstwerken voor de hele wijk te willen. Er is daarom een prijsvraag uitgeschreven en twee kunstenaars hebben die gewonnen. Een daarvan is dus Raumlabor.

donderdag 5 juni 2014 om 7:00 uur
1

Goedemorgen Arnhem 1687

Foto van Bert Geurtz

woensdag 4 juni 2014 om 10:47 uur
9

Van Gastel in nek-aan-nek-race voor Groenste Politicus

Voormalig wethouder Margreet van Gastel is één van de vijf finalisten voor de titel van Groenste Politicus. Een jury van Natuurmonumenten kiest maandag 16 juni in de finale in Utrecht een winnaar. Op verzoek van D66 Arnhem is de verkiezing dit jaar voor het eerst opengesteld voor alle politici, niet alleen leden van de Tweede Kamer. Sabine Andeweg, fractievoorzitter van D66 Arnhem: “Juist lokaal wordt het verschil gemaakt in creatieve duurzame initiatieven.”

Margreet van Gastel (VVD) heeft zich in Arnhem de afgelopen vier jaar als wethouder bijzonder sterk gemaakt in het verduurzamen van onze stad. In deze periode is Arnhem gestegen van de 80e naar de 4e plaats op de lokale duurzaamheidsmeter. Een greep uit haar resultaten: Het invoeren van walstroom, voor een betere luchtkwaliteit. Afvalscheiding stimuleren door het omgekeerd inzamelen van afval. De eerste stap om in Arnhem windenergie te gaan winnen. Een milieuzone tegen vervuilend vrachtverkeer op de binnenring. 300% meer zonnepanelen in de stad. Een groen dak op het stadhuis. Ecologisch bermbeheer. LED verlichting bij toegangswegen. En veel, veel meer.