Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zaterdag 22 maart 2014 om 13:59 uur
0

Start zeilseizoen

Met de lente in zicht start ook het zeilseizoen. Inschrijven voor zeillessen voor de jeugd is van start gegaan bij Jason, de zeil- en motorbootvereniging aan de Westervoortsedijk. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen zich opgeven voor de zeilinstructie. Wees er vroeg bij want het aantal plaatsen is beperkt.

zaterdag 22 maart 2014 om 9:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1612

Foto: François Labarbe Vandaag start om 11.00 uur de derde “026Photowalk” bij station Velperpoort (Klarendalzijde). Het thema is “Arnhem, modestad” en we lopen door Klarendal / het Modekwartier. Iedereen die graag met fotografie bezig is kan gedurende twee uur meelopen. Aanmelden is niet nodig.

vrijdag 21 maart 2014 om 14:48 uur
0

VastenTas voor Klarendalse en Sint Martense armen

Doe jij ook mee met onze Vasten tas actie? Breng dan je (tas met) lang houdbare levensmiddelen naar het Inloopcentrum aan de Van Slichtenhorststraat 34, 6821 CM Arnhem. Op dinsdag, donderdag kun je de spullen brengen tussen 10:00-15:00. Op vrijdag van 10:00-13:00. Of maak je gift over op NL87INGB000710434 t.n.v. Buurtpastoraat arnhem-noord ovv “gift VastenTas-actie” dan vullen wij de tassen aan waar nodig. Ieder euro cent die binnenkomt wordt omgezet in boodschappen. Deze is actie i.s.m. Villa Klarendal, College van Diakenen, PCI e.a., liever anoniem blijvende instanties. De actie loopt tot en met woensdag 16 april.

Vrijwilligers van Buurtservice en Inloopcentrum en spontaan zich meldende vrijwilligers helpen deze ambitieuze actie realiseren. We streven er naar om 350 boodschappen tassen te vullen en te zorgen dat ze net voor Pasen bij de mensen terecht komen die ze goed kunnen gebruiken. Het betreft mensen in en rond Klarendal, SintMarten en Spoorhoek.

vrijdag 21 maart 2014 om 14:21 uur
1

Tegenstanders supermarkt Lombok overschreeuwen informatieavond

Een vijftiental omwonenden rond de nieuw geplande supermarkt in Lombok heeft gisteren, donderdag 20 maart, een goed bezochte informatieavond met veel geschreeuw verstoord. De bedoeling was dat de ruim tachtig aanwezige bewoners zich konden informeren over de plannen die in samenwerking met buurtbewoners en projectontwikkelaar Arthur Armstrong Vastgoed BV tot stand zijn gekomen. Dat kwam er pas van nadat de gemoederen enigszins waren bedaard en een groot deel van de tegenstanders was vertrokken.

vrijdag 21 maart 2014 om 12:45 uur
0

Vitrage prikkelt Arnhem met kunst

Nick Twaalfhoven (1987, autodidact) Niklas van Woerden (1991, Artez Fine-Art) en Jit Nieuwenhuis (1951, ABK) nemen het initiatief om de verwondering en het respect voor elkaars werk gezamenlijk tentoon te stellen. De drie bevriende Arnhemse kunstenaars zijn vaak geïnspireerd geraakt door elkaars kunst. Ook al zijn de kunststijlen totaal verschillend, toch ervaart men een enorme chemie in de manier hoe zij hun kunstenaarschap beleven. Nick Twaalfhoven: ‘de onderlinge verbintenis met elkaar is de curator van deze expositie’ .

We proefden bij elkaar een groeiende onvrede over de manier waarop we ons moeten profileren in de kunst. Het lobbyen bij galeries en expositieplekken om werk te ‘mogen’ laten zien. Een spannende gedachte was om het totaal verschillende werk bij elkaar te zetten, dat inspireerde enorm! Vandaar dat we het initiatief nemen om deze expositie (21,22,23 maart) te organiseren. Maar natuurlijk ook omdat we heel veel werk hebben wat we kwijt willen voor een betaalbare prijs.Het pand aan de R. J.P. van Muijlwijkstraat 23 staat inmiddels bekend als een laagdrempelige pop-up spot voor dit soort initiatieven. Daarbij is deze ruimte uitermate geschikt voor onze grote en ruimtelijke werken. Wat kan men verwachten? Een samensmelting van vintage pop-art, kleurrijke en dynamische werken en modern ruimtelijk werk. Dus voor iedereen zit er wat bij. Tijd om Arnhem weer eens te teasen met kunst!

vrijdag 21 maart 2014 om 10:55 uur
1

Zaterdag voorronde Zomerexpo 2014 Licht in Eusebiuskerk

Zaterdag 22 maart vindt in de Eusebiuserk de eerste voorronde plaats van de Zomerexpo 2014.

Anoniem gekozen tentoonstelling
ZomerExpo is de grootste verkooptentoonstelling in een museum, die samengesteld is door open inschrijving. Iedereen kan mee doen. Het thema dit jaar is Licht.
 45 juryleden, galeriehouders, curatoren, kunstcritici en kunstenaars kiezen onafhankelijk en anoniem tijdens drie voorrondedagen maximaal 250 kunstwerken voor de tentoonstelling. Alleen de zeggingskracht van het werk telt.

Grote deelname veld
Er hebben zich 
landelijk voor de ZomerExpo 1745 kunstenaars met 3000 kunstwerken
 aangemeld. Hieruit worden maximaal 250 werken gekozen voor de 
tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. Gemiddeld 1 op de
12 werken wordt gekozen. De kunstenaars mogen zich met maximaal 3 kunstwerken inschijven en moeten per ingeschreven werk 30 euro betalen.

vrijdag 21 maart 2014 om 9:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1611

Foto: Marco Derksen

donderdag 20 maart 2014 om 14:32 uur
0

Waar is dat feestje? Bij MEET TV Arnhem!

Feesten is van alle tijden en gebeurt in allerlei soorten en maten. Sommigen reizen de wereld er voor af, anderen zweren bij Arnhem. Ach, geef ze is ongelijk, want wat gebeurt er toch veel in ons bruisende stadje!

Hoe ziet de Arnhemse jeugd een ideaal feestje? Vriendschap, meiden, zuipen, maximaal los of lekker een kopje thee? Thee kwam er in ieder geval niet aan te pas toen twee redactieleden, de carnavalsmaagden van MEET TV, mee gingen op een carnavalswagen van de Arnhemse vereniging On Ganse. Hoe zouden ze het hebben gevonden?