Man aangehouden na slaan agent

{Vanochtend was het nog een bende

De politie heeft dinsdagavond 24 januari een 38-jarige Arnhemmer aangehouden op de Steenstraat in zijn woonplaats na een conflict met een omwonende.

De Arnhemmer zou rond negen uur spullen uit het huisvuil hebben gehaald dat op straat lag. Daarop werd hij door een 27-jarige omwonende aangesproken, waarna kennelijk ruzie ontstond. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, weigerde de Arnhemmer zich te identificeren. Hij probeerde weg te rennen, maar hij kon worden tegengehouden door de agenten. Daarbij verzette de man zich en sloeg hij een van de agenten in het gezicht. De man moest met behulp van pepperspray onder controle worden gebracht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Man aangehouden na slaan agent"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*