De hele zomer een eigen stadsstrand: Strand Zuid

Op vakantie gaan is niet nodig: vanaf vrijdag 5 juli heeft Arnhem eindelijk haar eigen stadsstrand, Strand Zuid. Het strand bevindt zich op Stadsblokken en bestaat uit tien aangespoelde containers. Strand Zuid is tot en met september wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag van twaalf tot twaalf.

Je kunt er terecht voor koffie of een drankje. Ook de keuken is dagelijks geopend voor streetfood gerechten. En: er is bijna dagelijks iets leuks te doen!

Samen met Posttheater en Luxor Live

Elke donderdagavond biedt Strand Zuid in samenwerking met Posttheater stand-up comedy. Helemaal gratis. De vrijmibo wordt georganiseerd in samenwerking met LuxorLive. Ook gratis. Laat je ‘s zaterdags verrassen door een gevarieerd foodaanbod in combinatie met happy tunes uit onze DJ-container. Ook dit is gratis. Zondag is voor de Schavuiten van Zuid: terwijl de kids actief worden beziggehouden, kunnen de ouders lekker met de voeten in het zand luisteren naar de fijnste bandjes.

Dus: schrap je vakantie, trek je agenda leeg en hoop op warm weer. Strand Zuid is overdag tot 18.00 uur goed bereikbaar met het pontje van de Stadsblokkenwerf. Met de fiets ben je binnen vijf minuten vanaf het centrum op Stadsblokken. En als je in Zuid woont: bofferd!

Strand Zuid is opgezet door Robin van der Beek, Tijs Bergevoet, Hans Peters en Willem Vierdag. Vier Arnhemse ondernemers die in Stadsblokken de gedroomde locatie zien voor dit initiatief. De komende jaren worden Stadsblokken en Meinerswijk ontwikkeld door Kondor Wessels Projecten.

Wekelijks programma

Donderdag: vanaf 20.00 uur Posttheater x Strand Zuid

Vrijdag: vanaf 20.00 uur LuxorLive X Strand Zuid

Zaterdag: vanaf 16.00 uur Wisselend programma

Zondag: van 14.00 tot 17.00 uur Schavuiten van Zuid

ASM Festival en Strand Zuid

Op zaterdag 31 augustus vindt de tweede editie van het ASM festival plaats, met Guus Meeuwis, Racoon, Ilse De Lange, DI-RECT, Lucas en Steve en Davina Michelle. Strand Zuid zal daar volledig in op gaan! De woensdag er op is alles weer als vanouds om Strand Zuid nog een hele maand te beleven.

De Facebook pagina staat ondertussen gevuld met evenementen.

 

Reacties