Elgar raakt u in Musis op vrijdag 4 maart

Jaren geleden heb ik in Musis Sacrum het prachtige celloconcert van Elgar mogen beluisteren. Ook toen was dat met Het Gelders Orkest. Het was zo prachtig dat ik het toentertijd een rolletje heb laten spelen in de roman die ik op dat moment aan het schrijven was. Muziek met verlangen, zo mooi en intiem, een ode aan dit prachtige instrument.

De wereldberoemde cellist Raphael Wallfisch speelt op vrijdagavond 4 maart Elgars Celloconcert met Het Gelders Orkest in Musis om 20.15 uur.

Raphael Wallfisch is een Britse cellist. Hij komt uit een zeer muzikale familie, met een pianist als vader en een moeder die ook cello speelt. Hij behoort om meer redenen tot de wereldtop. Hij speelde met alle grote orkesten ter wereld, en soleerde bij festivals als Spoleto en de BBC Proms. Hij heeft meer dan 70 cd’s op zijn naam staan, waarvan ettelijke zijn bekroond.

Het celloconcert zal altijd de tragische Jacqueline Dupre in herinnering brengen, een geweldig talentvolle en jonge celliste. Op 17 jarige leeftijd speelde ze dit concert in de Royal Festival Hall. Op 28 jarige leeftijd werd er MS bij deze mooie jonge vrouw geconstateerd.

Het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Robert Trevino voert vrijdag ook werken van Brahms en Mendelssohn uit. Zoals u weet hebben Brahms en Mendelsohn nog nooit een noot verkeerd opgeschreven. Dus kom beslist luisteren.

Hele programma:
Brahms – Tragische ouverture
Mendelssohn – Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’
Elgar – Celloconcert

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Elgar raakt u in Musis op vrijdag 4 maart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*