Vitesse zorgt voor treurmars tegen Willem II: 0-1

Bijna 16.000 toeschouwers hebben vanavond in Gelredome zitten kijken naar het totale niets.

Vitesse verloor in een duel op Jupiler-league-niveau met 0-1 van degradatiekandidaat Willem II. Na ruim een uur spelen kopte Terrel Ondaan uit een hoekschop de bal achter Eloy Room, het bleek voldoende voor een Tilburgse zege.

Vitesse is onder leiding van Rob Maas in een mum van tijd van een ploeg vol beloftevolle spelers verworden tot een onsamenhangend geheel van elf voetballers die grotendeels zonder zelfvertrouwen niet zo goed weten wat ze aan moeten met al dat balbezit. Het meest schrijnende voorbeeld is nog wel de Braziliaan Nathan, die een veelbelovend debuut maakte met enkele wonderschone goals, maar hij raakt inmiddels bijna geen bal goed. Willem II speelde wel behoorlijk gegroepeerd, de gasten liepen nou niet bepaald over van kwaliteit met de ex-Vitessenaren Frank van der Struijk en Rohdi Achenteh in de basisopstelling.

Het enige wapenfeit voor de rust was een knal van afstand van Lewis Baker. Na de thee begon Vitesse fel met een pegel net naast van Makamba, al snel ontvouwde zich hetzelfde spelbeeld als voor de thee. Veel ballen achteruit, spelers die elkaar in de weg liepen, opvallend vaak werd ook de lange bal gehanteerd, veelal een teken dat het aanvallend niet goed zit. De sfeer in het stadion was kil, na de 0-1 werden op de Zuid-tribune de eerste witte zakdoeken zichtbaar.

Rob Maas en zijn assistent Jon-Dahl Tomasson zitten er verloren bij, stralen niets uit, wat een verschil met hun voorganger Peter Bosz. Wanneer het Chelsea van Guus Hiddink de samenwerking met Vitesse goed onder de loep neemt, zie ik Bosz zomaar op Stamford Bridge aantreden. Nog voordat ze in De Kuip wakker worden

Vitesse deed maar wat en zag Nakamba met een knal op de lat nog voor gevaar zorgen. Willem II presteerde ook niets. De wissel van Willem II-er Frank van der Struijk bracht de handen op elkaar, het uit het veld halen van Valeri Qazaishvilli ging gepaard met een fluitconcert vol onbegrip. Dat fluitconcert werd in heviger mate herhaald toen scheidsrechter Liesveld na 94 minuten voor het eind floot.

Wij hadden gekeken naar een absolute wanvertoning, die herinneringen opriep aan het eerste seizoen van Merab Jordania, toen de volledig mislukte Albert Ferrer trainer was.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse zorgt voor treurmars tegen Willem II: 0-1"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*