Edward Sturing assistent-trainer bij Vitesse

Edward Sturing is de komende drie seizoenen assistent-trainer bij Vitesse. Dat heeft Vitesse vandaag bekend gemaakt.

Een echte verrassing is het nieuws niet. Henk Fraser, de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse liet afgelopen week al weten dat hij het wel zag zitten om Sturing naast hem op de bank te hebben.

De 53-jarige Sturing was afgelopen seizoen actief als prestatie- en talentencoördinator binnen de Vitesse Voetbal Academie. Ook zat hij op de bank bij wedstrijden van Jong Vitesse.

Sturing: “Ik kijk er erg naar uit om als assistent-trainer bij het eerste elftal mijn steentje te kunnen bijdragen aan de toekomst van mijn club. Na al 23 jaar werkzaam te zijn bij Vitesse heb ik weer erg veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Met 295 competitiewedstrijden voor Vitesse mag Sturing met recht een Vitesse-icoon genoemd worden. Tussen 2003 en 2006 was Sturing hoofdtrainer bij Vitesse. Daarnaast was hij in Arnhem ook al jeugdtrainer, assistent-trainer en hoofd opleiding. Die laatste functie vervulde hij ook in Eindhoven bij PSV. Ook werkte Sturing twee jaar bij het Turkse Gençlerbirliği SK. Onlangs werd bekend dat de Noord-tribune in GelreDome vanaf komend seizoen de Edward Sturing-tribune (Noord) gaat heten.

Foto: Vitesse.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Edward Sturing assistent-trainer bij Vitesse"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*