Vieze busjes door Arnhem?

De gemeente Arnhem wil graag uitstralen dat het een voorbeeldige gemeente is qua duurzaamheid. Daar hoort wat GroenLinks betreft ook schoon doelgroepenvervoer (het vervoer van ouderen, schoolkinderen en mensen met een beperking) bij.

Maar de gemeente vindt dat de extra kosten van duurzaam doelgroepenvervoer niet opwegen tegen de milieuwinst. Arnhem wil dus niet investeren in busjes op aardgas, groengas of elektriciteit. Wat GroenLinks betreft onbegrijpelijk!

Het doelgroepenvervoer wordt door de 19 gemeenten van de regio Arnhem-Nijmegen gezamenlijk aanbesteedt. 17 van de 19 gemeenten willen wel kiezen voor duurzame busjes. Alleen de gemeenten Arnhem en Westervoort liggen dwars. Hierdoor dreigen in de hele regio vieze busjes te gaan rijden.

En dit ondanks dat het college van Arnhem in beleidsstukken regelmatig laat weten te gaan voor ‘een uitstootvrije mobiliteitssector’ en ‘zo duurzaam mogelijke vervoerswijzen’. Dit zijn mooie waarden, maar als er daden gevraagd worden, dan geeft het college blijkbaar niet thuis.

Op 27 november 2015 boden schoolkinderen de Arnhemse Raad een duurzaam manifest aan. Alle fracties in de gemeenteraad hebben de kinderen toen beloofd om elke raadsvergadering een duurzame beslissing te nemen.

GroenLinks hoopt dat alle raadsfracties en hun raadsleden nog eens aan dat moment terugdenken en nu een ander standpunt innemen dan het college. Laten we in navolging van de gemeenten Druten, Renkum, Rheden, Wijchen, Rijnwaarden, Beuningen, Zevenaar, Overbetuwe, Duiven, Nijmegen, Lingewaard, Rozendaal, Montferland, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal en Doesburg kiezen voor schone busjes en schone lucht in plaats van vervuilende dieselbusjes. Zo niet, dan moeten we ons schamen!

tobias de Groot
GroenLinks

Foto: GroenLinks Westervoort.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vieze busjes door Arnhem?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*