Vitesse verveelt alweer: 2-2 tegen Willem II

Vitesse heeft de laatste thuiswedstrijd van 2017 gedaan wat het al tijden doet: het publiek vervelen. Bryan Linssen die verder bijna geen bal goed raakte, zorgde in de slotfase nog voor een puntje door de 2-2 binnen te tikken uit een corner van Mason Mount. Vitesse kreeg corners genoeg, de ploeg werd echter nauwelijks echt gevaarlijk tegen het toch armetierige Willem II. De gasten kwamen twee keer op voorsprong. Na een kwartier schoot Bartholomew Ogbeche de 0-1 binnen, omdat niemand bij Vitesse echt ingreep.

Tien minuten later was het gelijk toen Tim Matavz in de zestien knap wegdraaide en met links de bal in het kruis joeg. De ruststand was 1-1. Je had continu het gevoel dat als Vitesse maar even gas zou geven, de Tilburgers onder de voet zouden worden gelopen. Vitesse wekt echter de indruk dat het niet beter kan of misschien wel niet mag. Vitesse voetbalt als de voetballer Henk Fraser: saai, degelijk, resultaatgericht, controlerend op balbezit, te traag, het avontuur wordt geschuwd, tot vervelens toe.

Sommige spelers zijn het helemaal kwijt. Thomas Bruns mocht weer meedoen, eiste alle vrije ballen en corners op, terwijl Mount toch echt beter is in stilstaande situaties. De rol van Remco Pasveer is helemaal discutabel, bij de 1-2 vlak na rust kwam hij z’n doel uit, om vervolgens weer terug te lopen met hetzelfde resultaat als vorige week bij Feyenoord: een achterstand. Ben Rienstra was de naam van de doelpuntenmaker. Het cynisme bij elk volgend balcontact van de keeper, die een betrouwbare doelman acteert, was hoorbaar.

Fraser wisselde: een verdedigende middenvelder (Serrero) voor een aanvallende middenvelder (Foor) en een verdediger (Olde Kalter) voor een verdediger (Faye). Vitesse stond op dat moment achter. Het getuigde van weinig moed. ‘Schaam je kapot’ klonk het van de tribunes. Het leek ook nergens op. Luc Castaignos kwam nog in het veld en uiteindelijk redde Linssen het punt. Met dit voetbal is een 7e plek het hoogst haalbare en gezien de selectie moet Henk Fraser zich schamen.

Eerdere wedstrijden tegen Willem II die ik zag in Gelredome:

Reacties