Waar is de kerstborrel? Bij het Timmerhuis op 15 december

Na het succes van vorig jaar organiseert Het Timmerhuis in Malburgen met medewerking van diverse organisaties en ondernemers, ook dit jaar weer een kerstborrel aan de winkelstrook in de Akkerwindestraat. Denk bij deze kerstborrel niet alleen aan kerstversiering en glühwein, er worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Het Timmerhuis

Het Timmerhuis is een permanente laagdrempelige locatie in Malburgen, waar bestaande en nieuwe buurtinitiatieven langdurig een eigen plek en uitvalsbasis hebben. In het Timmerhuis komen kinderen met belangstelling voor beeldende kunst en techniek, kinderen die belangstelling hebben voor de natuur en duurzaamheid, kinderen die zich in willen zetten voor het verbeteren van de leefbaarheid van hun wijk samen met hun ouders, bewoners en hun ideeën en plannen in de wijk: een uitdagende buitenschoolse broedplaats voor kinderen, ouders en andere buurtbewoners, om ook naschools te timmeren in de ruimste zin van het woord. Meedoen staat voorop!

Wat is er allemaal te doen?

Onder het genot van live muziek kan je op 15 december deelnemen aan diverse leuke workshops, zoals 3D printen, plastic recyclen, sjoelen, zeefdrukken, jamsessies en natuurlijk timmeren. Cursisten van het Timmerhuis hebben exposities ingericht, de muzikanten van Culture Connection jammen er weer op los en je kan daarnaast meedoen aan een (te)gekke kerstfoto wedstrijd om je eigen kerstkaarten mee te maken of aan de kleurplatenwedstrijd. Altijd al eens een enge slang willen vasthouden? Tijdens de kerstborrel kan het!

Glühwein & warme chocomel

Je wordt bij de vuurkorven warm gehouden met glühwein, warme chocomel, marshmallows en diverse hapjes.

Presentatie boek “Groetjes uit Malburgen”

Drukkerij Gerritsen – sinds de jaren 80 gevestigd op de winkelstrip aan de Akkerwindestraat, zijn de buren van het Timmerhuis. Hennie wilde graag een boekje maken met verhalen over vroeger uit Malburgen. De allereerste proefdruk is tijdens de burendag afgelopen september gepresenteerd. Het is nu af! Tijdens de Kerstborrel zal rond 18.00u het eindresultaat gepresenteerd worden; een boek met 35 persoonlijke korte verhalen uit Malburgen over Malburgen. Buurvrouw Hennie is erg blij met de hulp van cultuurmakelaar Vincent William.

Leuk die kerstborrel! Wanneer precies?

Iedereen is van harte welkom op 15 december! Kom van 16:00u tot 20:00u naar de winkelstrook op de Akkerwindestraat, Malburgen in Arnhem Zuid. Bekijk ook het Facebook evenement, boordevol informatie.

Daarna:

Het Timmerhuis is er voor iedereen die graag wat moois maakt voor zichzelf of zijn eigen wijk, iedereen is hier welkom. Zo zijn er cursussen voor kinderen en cursussen voor (jong)volwassenen. Ouders, buren, opa’s en oma’s en andere helpers zijn ook van harte welkom. Samen staan we sterk!

Wat kan ik er doen?

Het Timmerhuis biedt het hele jaar door cursussen en activiteiten aan voor iedereen die graag lekker met zijn handen werkt. Elk seizoen komen er nieuwe cursussen bij, dus er is altijd iets nieuws te doen! Het seizoen sluiten we feestelijk af met een evenement waarin je jouw werk laat zien aan vrienden en familie en het volgende seizoen kan je weer meedoen met een andere cursus.

Hoe kan ik deelnemen?

Maak contact via e-mail: je krijgt een strippenkaart waarmee je toegang hebt tot al onze cursussen en activiteiten. Op deze manier kan je naast de cursussen ook meedoen met workshops in de vakanties, excursies en andere activiteiten die georganiseerd worden. Denk aan 3D-printen, natuurexcursies in Meinerswijk, lassen/smeden, schilderen, drukken, muziek maken enzovoort. Heb je zelf een idee voor een cursus? Laat het ons weten en we proberen het samen te organiseren.

Hoeveel kost dat?

De eerste les is GRATIS en vrijblijvend en als je enthousiast bent kun je je inschrijven voor het komende cursusseizoen. Je betaalt dan €10,- per les of je kunt een strippenkaart kopen van €80,- voor 10 lessen. Heb je een Gelrepas? Dan kun je voor slechts €8,- een strippenkaart kopen voor 10 lessen! Heb je geen Gelrepas maar zijn de kosten toch een drempel om deel te nemen? Neem dan contact met ons op en wellicht kunnen we samen met het Jeugdcultuurfonds iets voor je betekenen. Nogmaals: meedoen staat voorop! Kom vooral voorproeven tijdens de kerstborrel op 15 december!

—–

Partners in het Timmerhuis naast kunstenaar Bertus Blom (initiatiefnemer), zijn Kunstbedrijf Arnhem, (o.a.) Basisschool Mozaïek, Rijnstad, KunstLAB en het Kinderwijkteam, Plastic Fantastic e.v.a. Het Timmerhuis wordt ondersteund door de Gelrepas, het Jeugdcultuurfonds en Volkshuisvesting Arnhem. Zie ook inmalburgen.nl of de Facebookpagina van het Timmerhuis.

Foto: Zefanja Hoogers

 

Reacties