Nieuwe huisstijl op Arnhem Centraal

Soms krijg je van die mailtjes in je mailbox waarvan je denkt: dit moet een grap zijn. De uitnodiging voor de onthulling van de nieuwe huisstijl voor Arnhem Centraal is er zo een van. Helemaal als je zelf in de uitnodiging nog eens het grote pijnpunt benoemd: als de financiering rondkomt….

Arnhem Centraal krijgt een nieuw uiterlijk. Op woensdag 30 september om 16.15 uur wordt op het bordes van het tijdelijk station een nieuwe huisstijl onthuld: een duidelijke en kleurrijke vorm om reizigers te informeren over de voortgang van de bouw in het stationsgebied. De bouwplaats krijgt daarmee ook een vriendelijker aanzien. Wethouder Willem Hoeffnagel en de projectmanagers van ProRail, Han Berends, en NS, Earde Jepma, lanceren de nieuwe stijl. De lancering van de nieuwe projectstijl is. De projectwethouder en de projectmanagers delen aan de reizigers een attentie uit in passende stijl.

Het centrale punt in de huisstijl is een stip, ontleend aan het internationale beeldmerk van het openbaar vervoer. De stip keert terug op bouwhekdoeken, bouwborden, muurkranten in het tijdelijke station en busstation, digitale nieuwsbrieven, de website en op de gemeentelijke informatiepagina. De stip is dus het herkenbare beeld van alle communicatie-uitingen. Het draait natuurlijk om de informatie aan de reizigers zèlf. De digitale nieuwsbrief en het gebruik van de gemeentepagina in de Arnhemse Koerier zijn nieuwe informatie-middelen.

De nieuwe stijl wordt ook benut om de reiziger op Arnhem Centraal zelf te laten zien, wat er gebeurt. De bouw van de perrontunnel is een belangrijk project: begin 2011 kunnen treinreizigers vlot naar de trein via de nieuwe, brede tunnel die wordt uitgerust met alle voorzieningen voor treinreizigers. De bouw van de transferhal voor √°lle reizigers (met de trein, bus, auto, op de fiets of te voet) begint meteen daarna, als de financiering rondkomt. Arnhem Centraal is nog méér: een knooppunt van verkeer en vervoer en economische activiteit, met de bijbehorende parkeer- en reizigersvoorzieningen, kantoren, winkels, horeca, woningen.

De nieuwe stijl is ontworpen door Diep Arnhem ontwerp en communicatie.

Ik ben benieuwd en laat me graag aangenaam verrassen…

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe huisstijl op Arnhem Centraal"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*