Regio Arnhem-Nijmegen introduceert zorgtaxi

Vanaf september 2010 kunnen mensen met een zwaardere lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking niet meer reizen met de Stadsregiotaxi. Daarom wordt een Zorgtaxi geintroduceerd. De Stadsregiotaxi is een vorm van openbaar vervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen, bestemd voor iedereen die zelfstandig kan reizen. Makkelijker dan de bus, goedkoper dan de taxi. De taxi brengt reizigers van deur tot deur. Een aantal gemeenten kocht voorheen extra begeleidingsservice in bij de Stadsregiotaxi in de vorm van kamer-tot-kamervervoer. Vanaf september 2010 is dit niet meer mogelijk. Daarom gaan diverse gemeenten in de regio Arnhem-Nijmgene vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning starten met een Zorgtaxi.

Het gaat dan zowel om kamer-tot-kamer- als om individueel vervoer. Reizigers die gebruik willen maken van de Zorgtaxi, hebben een indicatie nodig van de gemeente. De Stadregio Arnhem Nijmegen is opdrachtgever voor het openbaar vervoer in de stadsregio. Het gaat dan om trein, bus en Stadsregiotaxi. Het contract voor de Stadsregiotaxi tussen de stadsregio en vervoerder Connexxion Taxi Services (CTS) is met 1 jaar verlengd tot 1 september 2010. Gedurende deze verlengingsperiode wordt hard gewerkt aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de Stadsregiotaxi. Het gaat daarbij om verbeteringen op het gebied van service aan reizigers, voorlichting aan de reiziger en het op tijd rijden van de Stadsregiotaxi’s.

De Stadsregiotaxi verzorgt nu bijna 900.000 ritten per jaar. Uit onderzoek blijkt dat de passagiers over het algemeen tevreden zijn. Ongeveer 35 keer per jaar belandt een klacht bij de geschillencommissie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Regio Arnhem-Nijmegen introduceert zorgtaxi"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*