Veel interactie op avond over inburgering, integratie en participatie

{

Op woensdag 23 september organiseerde de gemeente in LuxorLive een avond over het nieuwe beleid voor inburgering, integratie en participatie. Vorig jaar hadden (ervarings)deskundigen en professionals hiervoor al hun bijdrage geleverd tijdens twee bijeenkomsten. De daarin verzamelde inzichten en kennis zijn gebruikt als basis voor de nieuwe beleidsvisie.

De bijeenkomst vorige week was bedoeld om de deelnemers te informeren en hun mening te horen over de gemeentelijke visie en het daaruit voorvloeiende actieplan. Ook werd kort stilgestaan bij recente en toekomstige ontwikkelingen waar rekening mee gehouden moet worden.

Het was een interactieve bijeenkomst. Wethouder Barth van Eeten gaf aan blij te zijn met de reacties van de aanwezigen, die opbouwend waren en gericht op het geven van feedback op de beleidsvoorstellen. Er ontstonden veel gesprekken tussen de aanwezigen en de vertegenwoordigers van de gemeente, maar ook tussen de aanwezigen onderling. Vooral het belang van onderwijs én het betrekken van ouders daarbij keerde steeds terug.

Cabaretier Hester Macrander zorgde voor de nodige relativering en lach maar legde ook kritische vragen voor aan het publiek. Zij loofde aan het eind van de avond een prijs uit voor de meest spraakmakende uitspraak van de avond. De prijs bestond uit verwerking van de uitspraak in de haar zaterdagcolumn van 26 september in de Gelderlander. De avond werd muzikaal omlijst door Trio C tot de derde met klezmer, balkan- en zigeunermuziek.

Inspraakprocedure
Er wordt een verslag gemaakt van de reacties van de bijeenkomst. Deze worden aangevuld met de opbrengst uit de schriftelijke inspraakprocedure, die afloopt op 28 oktober a.s. In het najaar 2009 worden alle reacties bij de beleidsnota gevoegd en voorzien van een ambtelijk advies. De nota wordt uiterlijk in januari 2010 voorgelegd ter besluitvorming aan de gemeenteraad.

Bron: ArnhemMail

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Veel interactie op avond over inburgering, integratie en participatie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*