Vitesse verliest voor het eerst in Gelredome van NEC: 0-1

Vitesse heeft zondag geen vuist kunnen maken in het thuisduel tegen NEC. De ploeg moest de zege laten aan de aartsrivaal door een doelpunt ver in de tweede helft van Leroy George, die de bal achter Velthuizen wist te prikken nadat Vitesse de bal maar niet weg kreeg na een corner. Het bleek de beslissing en eerlijk is eerlijk, onverdiend was het niet.

Spandoek Theo Bos

De derby stond in de beginfase vooral in het teken van de steunbetuiging aan Mister Vitesse, Theo Bos. Een indrukwekkend eerbetoon om de ex-speler en -trainer een hart onder de riem te steken in zijn gevecht tegen de bij hem geconstateerde kanker. Het was meer dan een kippenvelmoment.

Vitesse startte in een 4-4-2-opstelling met de nieuwe aankoop Jonathan Reis in de basis. De ploeg kon echter geen vuist maken, in de eerste helft wist Vitesse geen enkele uitgespeelde kans te creeeren. Integendeel, NEC kende enkele grote mogelijkheden. Velthuizen moest al heel snel redden op een kopbal van Rens van Eijden en vlak voor rust schoot Nick van der Velden de bal voorlangs. Het enige wapenfeit van Vitesse was een combinatie tussen Pedersen en Reis, waarbij de voorzet van laatstgenoemde net niet goed uit kwam.

In de tweede helft zette Vitesse wel iets meer druk. De grootste kans was desondanks weer voor NEC via Genaro Zeefuik, Velthuizen lag echter opnieuw in de weg. Niet veel later kreeg daarna Alexander Buttner de bal op zijn schoen, Gabor Babos ranselde de bal uit zijn doel. Het bleek later de gevaarlijkste actie van de thuisclub te zijn. John van den Brom bracht nog de debutanten Mart Lieder en Mike Havenaar. De Japanner stond koud in het veld of George zette de Nijmegenaren op voorsprong. Met Havenaar wist Vitesse overigens wel elk kopduel te winnen, gevaarlijk werd het nooit. Het inbrengen van Julian Jenner zette ook al geen zoden aan de dijk.

Vitesse liep met deze nederlaag onverwachts averij op in de strijd om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. De lichaamstaal van alle Vitessenaren na afloop zei voldoende: de nederlaag kwam keihard aan. 19.381 Toeschouwers waren getuige.

(Foto: Henk Parren/Vitesse.org)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse verliest voor het eerst in Gelredome van NEC: 0-1"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*