Groenste stad van Europa krijgt metropolitaan park

{title}

Toeval of timing? Het was nog maar net bekend dat Arnhem zich dit jaar de enige Groenste Stad van Europa mag noemen of ook de toekomst van Meinerswijk werd duidelijk: groen.

Om Meinerswijk ook als ´metropolitaan park´ op de kaart te zetten moet er wel een ´icoon´ komen. Een opvallend gebouw dat veel bezoekers trekt.

In De Gelderlander van 29 september schetst Marco Bouman de context: “Arnhem stelt dat Stadsblokken¬≠Meinerswijk het enige ‘park’ in de stad is waarin ‘unieke specifieke ri¬≠viergebonden natuur, landschap¬≠ én cultuurhistorische waarden ge¬≠combineerd aanwezig zijn’ …

Het ge¬≠bied moet meer betekenis krijgen en dat kan door er langs de Elden¬≠seweg een ‘icoon’ te bouwen. …
Met de kaders die het college heeft gesteld voor de ontwikkeling in het gebied wordt een grootschalig woningbouwplan zoals groot¬≠grondbezitter Phanos dat voor¬≠staat onmogelijk.”

Arnhem Direct heeft nog wel een tip voor de architect die Arnhem Zuid een icoon mag geven. De Stadsblob in het Arnhem Direct logo heeft iconische waarde. Iets met die vorm is in Arnhem nog niet gebouwd, maar het logo laat duidelijk zien waar het moet komen.
Met een beetje goede wil is de stadsblob te zien als het schetsontwerp van een groene fakkel. Een iconische CO2 fuik die kan worden onthuld bij de opening van de Olympische camping in 2028, het jaar van de groenste spelen in de groenste stad van de wereld. Want ook als de Olympische Spelen onverhoopt niet naar Arnhem Zuid komen, dat park is er al.

PS
De redactie heeft zijn uiterste best gedaan de herkomst van de foto te achterhalen. Mocht worden aangetoond dat deze foto is gemaakt door de verkeerde fotograaf op een verkeerd moment in een verkeerd land dan zal deze terstond worden verwijderd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Groenste stad van Europa krijgt metropolitaan park"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*