Arnhemse Uitdaging/ Rijn IJssel Management Games 2009

Dit jaar staan ze weer op de agenda: de Management Games. Wie kan zich dit jaar de trotse winnaar noemen van de Gouden Stropdas? En wie gaat naar huis met de Geitenwollen Sok? Vrijdag 9 oktober a.s. zullen we het weten.

Natuurlijk is het mooie van sporten dat je grenzen verlegt. Een snellere tijd, een hogere top, een ‘hole in one’, het geeft allemaal een hoogstpersoonlijke kick. Maar misschien wordt de kick nog groter als persoonlijke grenzen worden verlegd. Terwijl gelijktijdig een goed doel wordt ondersteund. Deze ‘win-win’ situatie is kenmerkend voor de Management Games.

Elk jaar worden bedrijven uitgenodigd om met een team deel te nemen aan de Management Games. Door hun deelname sponsoren bedrijven een goed doel: de opbrengst van de Management Games gaat elk jaar naar een of meerdere maatschappelijke organisaties. Zo leiden de Management Games niet alleen tot een sportieve teambuildingsdag voor bedrijven, maar ook tot sponsoring van het werk van maatschappelijke organisaties.

De Management Games worden georganiseerd op 9 oktober vanaf 16.30 uur in Sportcomplex Valkenhuizen aan de Beukenlaan in Arnhem. Doel van de Games is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor goede doelen. Bedrijven dragen hun steentje daaraan bij door deel te nemen met een of meer teams. De deelnemende teams worden sportief getest op hun communicatieve vermogens, samenwerking en probleemoplossend denken.

Natuurlijk staat plezier bij dit alles voorop. Na afloop van het sportieve gedeelte is er de mogelijkheid om de banden met collega’s en bestaande relaties te verstevigen. Ook is er de mogelijkheid in contact te komen met andere bedrijven en instellingen. Een greep uit de deelnemende teams in vorige jaren: Gemeente Arnhem, Kamer van Koophandel, BD Architecten, Rabo bank, SNS, KPMG, Cito, Papendal, ABC Makelaars, Openlucht Museum, ABN AMRO, Dirkzwager, Rijn IJssel, Dirkzwager, Dieben en Meijer, HAN, Vivare, Yacht, Vitatron, BDO, Coppa, Presikhaaf, GTI, Maetis Arbo, Exté, Ter Hoeven Groep, Arevo.

Het thema voor dit jaar is: kinderen en jongeren activeren.
De goede doelen van de Managementgames 2009 zijn:

Linedancegroep De Roefjes

De kinderline-dance groep De Roefjes wordt gevormd door kinderen uit de visbuurt in Malburgen. Kinderen die al op jonge leeftijd op straat rond hangen omdat er binnenshuis door de kleine behuizing, het vaak grote aantal kinderen en de lage inkomens geen plaats voor hen is. Naast de wekelijkse dansmiddagen organiseert men het liefst ook een jaarlijks uitje waarin er speciale aandacht wordt besteed aan de sociale omgang en er aandacht is voor zaken als de problemen thuis, en het verkrijgen van een klein beetje meer levenservaring en ontmoeting met een heel andere wereld dan die waarin zij dagelijks verkeren.

De Arnhemse Reddingsbrigade

De Arnhemse Reddingsbrigade bestaat al 80 jaar. Zij willen verschillende activiteiten organiseren maar geven vooral zwemlessen. Men denkt hierbij ook vaak aan groepen die het extra hard nodig hebben. 30 % Van de deelnemers is allochtoon, en er is een grote groep senioren lid van de brigade. De Arnhem card wordt ingezet om de lessen betaalbaar te maken. De organisatie draait volledig op vrijwilligers. Ook de docenten zijn vrijwilliger. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd dan de zwemlessen om de betrokkenheid van de leden te vergroten zoals een filmavond en een sinterklaasbezoek. Doel van de organisatie is het opleiden van mensen tot het redden van drenkelingen, zwemlessen aanbieden.

Zeekadettenkorps Willem Ruys

Het zeekadetten Korps “Willem Ruys” geeft ¬± 20 jonge mensen uit Arnhem in de leeftijd van 10 – 18 jaar de kans kennis te maken met alles dat met de zeevaart van doen heeft. Ook kinderen uit achterstandssituaties zijn lid. 10 Vrijwilligers, merendeels afkomstig uit Arnhem organiseren iedere zaterdag activiteiten. De meeste kinderen slaan geen zaterdag over. Er wordt ieder jaar een zomerkamp georganiseerd waarbij er gevaren wordt op grote wateren als het Haringvliet en de Waddenzee. Het doel van de organisatie is de jeugd een aangename en betaalbare vrije tijdsbesteding geven op het water, leren varen, roeien en zeilen, horizonverbreding bieden aan kinderen die vaak een beperkt wereldbeeld hebben.

Stichting Rock & Rolstoel

De Stichting Rock & Rolstoel Producties is in 1995 opgericht door Scholengemeenschap Mariëndael, Siza Dorp Groep en revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Men wil laten zien wat mensen met een beperking allemaal in huis hebben ondanks hun handicap. De Stichting zet zich in om d.m.v. muziek, theater, video en digitale media integratie te bevorderen tussen mensen met en mensen zonder een handicap. Het actief musiceren, en omgaan met de bijbehorende zaken die een show van een optreden maken, vergroot de eigenwaarde van mensen. Hetgeen heel belangrijk is als men op latere leeftijd gehandicapt geraakt is en moet wennen aan de beperkingen die men heeft gekregen. Het accent ligt dan ook op dat wat men wél kan, in plaats van dat wat niet meer lukt.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse Uitdaging/ Rijn IJssel Management Games 2009"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*