Help mee met rijst planten op Sawah Belanda

Foto: Stichting Sawah Belanda

ARNHEM – Nieuwsgierig hoe dat gaat om rijst te planten in een sawah? En daarbij een keer meehelpen? Dat kan op zaterdag 15 juli a.s. op de sawah bij het monument ‘Sawah Belanda’ in Park Sacre Coeur.

Op dit moment wordt de rijst opgekweekt tot kleine plantjes in de broeikassen van MBO-school Groenhorst in Velp door de leerlingen onder leiding van docent Gijsbert de Jong.

Op 15 juli a.s. worden de rijstplantjes opgehaald en dan kunnen belangstellenden meehelpen om de ‘bibits’ te planten op de sawah. Het planten gebeurt vanaf 11:00 uur.

De oprichting, onderhoud en instandhouding van het monument Sawah Belanda en de gelijknamige sawah is een initiatief van de Stichting Monument Sawah Belanda.

Naast hulp bij het planten van rijst, kan de Stichting ook alle financiële hulp goed gebruiken. Niet alleen voor de eerdergenoemde activiteiten, maar ook bijvoorbeeld voor de jaarlijkse Indië-Herdenking op 15 augustus. Lees hier meer over het rijst planten en doneren aan de Stichting.

Het monument Sawah Belanda is het Indische monument dat in 2006 door beeldend kunstenaar Joyce Bloem in samenwerking met haar zus Marion Bloem werd gerealiseerd.

Reacties