Koningsdag belooft minder druk te worden

Als de bezoekersaantallen van Koningsnacht in Arnhem als graadmeter worden gebruikt, dan belooft Koningsdag minder druk te worden dan in voorgaande jaren.

Op bijna alle evenemententerreinen in de stad is rekening gehouden met de slechte weersomstandigheden. Met extra overkappingen, tenten, het uitdelen van poncho’s en opwarmplekken hebben de organisatoren er alles aan gedaan om de regen en kou te trotseren.

Hoewel het gisteravond tijdens Koningsnacht op veel plaatsen gezellig druk was, zijn veel mensen thuisgebleven. Volgens veiligheidscoördinator Arndt Stroink van de gemeente Arnhem waren de bezoekersaantallen tijdens Koningsnacht ongeveer de helft van afgelopen jaren.

Regen en kou blijken voor veel mensen toch een spelbreker te zijn. Echt druk was het gisteravond vooral bij de overdekte evenementen: het Dance festival dat in Rembrandt werd georganiseerd en de disco-avond in de Eusebiuskerk.

Druk was het ook bij het evenemententerrein bij de John Frostbrug. Dat is niet zo vreemd. Veel mensen hadden vooraf al kaarten gekocht voor het festival ‘Beat the Bridge’.

Op andere plekken in de stad, zoals op de Markt en de Korenmarkt, was het beduidend rustiger dan in voorgaande jaren. De rust op de Korenmarkt werd echter deels veroorzaakt doordat veel mensen in de kroegen zaten. Vanwege het weer hebben de café-eigenaren besloten de cafés te openen. Vooral tijdens regenbuien trok het publiek massaal naar binnen.

Eenzelfde scenario dreigt ook voor vandaag. Net als gisteravond is het vandaag in Arnhem nat en koud. Het wordt maximaal 9 graden en vooral ’s ochtends en ’s middags gaat het regenen. De ochtend is grijs en druilerig. ’s Middags vallen een paar stevige buien. Positief is dat het vanavond waarschijnlijk droog blijft.

 

Foto: De Markt, gisteravond vanaf de Eusebiustoren. (Foto: Arndt Stroink)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Koningsdag belooft minder druk te worden"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*