Ine van Burgsteden lijsttrekker CDA raadsverkiezingen 2010

Ine van Burgsteden, duofractievoorzitter, wordt de lijsttrekker van het CDA bij de raadsverkiezingen op 3 maart 2010. Op plaats 2 staat wethouder Cees Jansen op 3 de hoogste nieuwkomer Gerben Karssenberg (gemeenteambtenaar en voorzitter CDA Arnhem). Raadsleden Sjoerd Meulensteen en Jaap Bogaards staan op plaats 4 respectievelijk 6. Op plaats 5 zal Janneke Weelink staan, werkzaam bij het Florence Nightingale Instituut.

Het bestuur van het CDA Arnhem heeft op 28 september de concept lijst vastgesteld en legt die nu aan de leden voor. Op 18 november stelt de ledenvergadering de lijst definitief vast. Lijsttrekker Van Burgsteden is zeer verguld met de voordracht van het bestuur. “Ik vind het een grote eer dat ik kandidaat-lijsttrekker ben, al besef ik dat het een grote verantwoordelijkheid is om deze klus te mogen klaren. Ik zal mij samen met de andere prima kandidaten met hart en ziel inzetten voor deze fantastische stad.”

Ine van Burgsteden werd in december 2006 raadslid en is sinds januari 2007 duofractievoorzitter. Zij gaat haar tweede termijn met groot enthousiasme in. “Het CDA heeft nu een concept lijst waar bekende en nieuwe gezichten op staan. Wij hebben erg veel zin om een positieve campagne te voeren. We zullen laten zien dat Arnhem beweegt, dat de Arnhem een stad is om trots op te zijn. Ik ga de komende maanden met volle kracht strijden voor een verdubbeling van ons zeteltal. We hebben ambities en dat stralen we uit.”

Annemarie Engels, bestuurslid van CDA Arnhem licht de lijst toe: “Voor de eerste 8 plaatsen is gezocht naar nieuwe kandidaten met voldoende kwaliteit en potentie om namens het CDA raadslid te zijn in de gemeenteraad van Arnhem. De selectie heeft plaatsgevonden op basis van de profielschets die is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 21 april jl.. Daarnaast zijn bij de eerste 8 plaatsen oud-raadsleden opgenomen die in de afgelopen perioden hebben laten zien prima te functioneren als raadslid en binnen de fractie. De eerste 8 personen van de advieslijst betreft een groep die bestaat uit 2 vrouwen en 6 mannen. Daarnaast bieden deze 8 kandidaten een mix van leeftijden:

* 1 kandidaat 20-30
* 3 kandidaten 30-40
* 2 kandidaten 40-50
* 2 kandidaten 60-70

Er is kortom sprake van verschillen in achtergrond, expertise en ervaring.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ine van Burgsteden lijsttrekker CDA raadsverkiezingen 2010"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*