Voorlopig ontwerp herinrichting Steenstraat gereed

Morgenavond, woensdag 7 oktober, is het zover. Dan presenteren gemeente en vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners in Musis Sacrum het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Steenstraat.

Bezoekers krijgen tekst en uitleg van medewerkers van de gemeente en leden van de Tafel van Tien, de klankbordgroep van ondernemers en bewoners die de afgelopen periode samen met de gemeente over het ontwerp heeft overlegd. Gezamenlijk geven zij toelichting op de presentaties. En zij beantwoorden vragen van bezoekers. Vragen en opmerkingen kunnen ter plekke ook schriftelijk worden meegegeven; hiervoor zijn formulieren aanwezig.

Na een lange periode van intensief overleg tussen gemeente en Tafel van Tien, is nu de Zaal aan zet. De Zaal dat zijn bewoners en ondernemers van de Steenstraat en directe omgeving en andere belangstellenden. Zij kunnen op 7 oktober het ontwerp bekijken en laten weten wat ze er van vinden. Door middel van presentaties over verschillende onderwerpen krijgen zij een goed beeld van het ontwerp, het ontwerpproces, de planning en een aantal onderwerpen die zijn uitgelicht.

Shared Space
Eén daarvan is shared space, het principe dat ook ten grondslag lag aan plan Oase van de ondernemers van de Steenstraat. Shared space (letterlijk: gedeelde ruimte) is, mede onder invloed van de politiek, de belangrijkste drager van het ontwerp. De gemeente en de Tafel van Tien hebben zich daarbij laten adviseren en inspireren door vertegenwoordigers van het Shared Space Institute uit Drachten. Zij zijn ook op de inloopavond aanwezig om tekst en uitleg te geven. In het voorlopig ontwerp van de Steenstraat is ook het parkeerterrein bij Albert Heijn aan de Velperbuitensingel opgenomen.

Goed, mooi en veilig
Gemeente en Tafel van Tien hebben in het ontwerpproces rekening gehouden met de gezamenlijk vastgestelde uitgangspunten. Tijdens de besprekingen en ontwerpsessies zijn telkens de mogelijkheden voor een goed, mooi en veilig ontwerp in de praktijk, onder de loep genomen. Gezamenlijke opvatting is dat dat met dit ontwerp geslaagd is. En nu is men benieuwd naar jouw mening.

Wanneer? woensdag 7 oktober 2009 van 19.00 tot 21.30 uur,
Waar? Musis Sacrum, Ravelijnzaal.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Voorlopig ontwerp herinrichting Steenstraat gereed"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*