Arnhems Kampioenschap Biertappen

{

Maandag 17 oktober wordt het open Arnhems Kampioenschap Biertappen 2011 gehouden in MaxBrothers te Arnhem. Iedereen is welkom en iedereen mag meedoen; ongeacht of je thuistapper, tapper in opleiding of een ervaren tapper bent. De finalisten plaatsen zich voor het districtskampioenschap en zijn daarmee automatisch ook in de race voor de landelijke titel. Je kan je van te voren inschrijven en op de wedstrijddag tussen 12 en 13 uur bij MaxBrothers.
Al decennia lang is de jaarlijkse biertapwedstrijd een vanzelfsprekendheid voor de Arnhemse horeca. Zelf meetappen, kijken hoe collega’s en medewerkers het er vanaf brengen, netwerken en vooral veel gezelligheid met horeca-mensen onder elkaar, dat is waar de Arnhemse tapwedstrijd voor staat. Iets wat de rest van het jaar meestal niet kan en dat maakt dit evenement bijzonder.

Foto: Erik van Ravenstein

Sommige tappers doen puur voor de lol mee, maar voor veel deelnemers is de tapwedstrijd wel degelijk een serieuze aangelegenheid, waar flink voor wordt getraind. Want zoals topsport afwijkt van gewone sport, wijkt top-tappen af van gewoon tappen. Is voor het laatste al vakmanschap vereist, top-tappen vraagt om een zeer vaste hand en een uitstekende techniek. De druk op de bierpomp wordt bij een tapwedstrijd namelijk opgevoerd tot vier bar, wat het tappen erg moeilijk maakt. Een deskundige vakjury beoordeelt de prestaties van de tappers en bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt. Er wordt gegarandeerd een nieuwe Arnhemse kampioen gehuldigd, want huidig kampioen Jan Jager heeft met het behalen van zijn titel afscheid genomen van het wedstrijdcircuit en neemt zitting in de jury. De nieuwe kampioen wint een prachtige trofee en een uitgebreid prijzenpakket.

De Arnhemse wedstrijd is een voorronde van de landelijke biertapwedstrijd. Onder de paraplu van Koninklijke Horeca Nederland organiseert stichting Tapwedstrijd.nl het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Uit vijf districtswedstrijden kwalificeren zich 25 deelnemers voor de landelijke finale. De beste Arnhemse tappers plaatsen zich voor het districtskampioenschap op 16 november 2011 en zijn daarmee automatisch ook in de race voor de landelijke titel.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhems Kampioenschap Biertappen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*