Arnhemmer Sjaak Hullekes opent Amsterdam Fashion Week

{

Het gaat goed met de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes. Hij sleepte al verschillende prijzen in de wacht, heeft een eigen winkel in Arnhem en mag volgende week woensdag de Amsterdam Fashion Week openen. In zijn drukke, rokerige kantoor/atelier vertelt hij over wat hij volgende week wil laten zien in Amsterdam.

Vijf jaar geleden lanceerde Sjaak zijn eigen label op diezelfde Fashion Week. En nu mag hij dus openen, een grote eer voor de 29-jarige ontwerper. “Ze belden uit Amsterdam voor een gesprek om te kijken of er iets mogelijk zou zijn. Tijdens dat gesprek vroegen ze of ik op woensdagavond om 7 uur een show wilde doen. Woensdagavond, prima. Pas terug in de auto terug naar Arnhem zei Sebastiaan (partner van Sjaak), woensdagavond is wel de opening!”

Moderne dandy
Er wordt groot uitgepakt met een speciaal voor het evenement gemaakte film, dansers van ArtEZ en natuurlijk een mooie collectie. We lopen vier trappen op naar de bovenste verdieping waar alles klaar hangt voor Amsterdam. In elke kamer zitten mensen te werken en overal liggen boeken over mode en kunst.
“De sfeer en kleuren van de collectie zijn warm. We hebben ons laten inspireren door de moderne dandy. Iedereen is bezig met de mode van morgen terwijl we de kwaliteit van 100 jaar geleden niet uit het oog mogen verliezen. De collectie heet ‘Gemstone’, de kleuren van edelstenen waren ook belangrijk bij het ontwerpen van deze collectie.”

Sjaak Hullekes Arnhem

Toekomstplannen
“We komen eigenlijk ruimte te kort bij de show, er komt 170 man pers en heel veel leuke BN’ers. We willen mensen verrassen, dat ze er vol van zijn.” De crisis gaat niet ongemerkt aan Sjaak voorbij. Waar zijn kleding eerst over de hele wereld hing, is hij daar zelf mee gestopt. “Als je meer bezig bent met deurwaarders dan met creatief zijn, kan je er maar beter mee stoppen.” Het plan voor de komende jaren is dan ook om stabiel te groeien.

Ze kijken ook rond voor een tweede winkel, “in Amsterdam, Antwerpen of Den Haag.” Eigenlijk heeft hij niet veel met de hoofdstad, “een truttenstad. Iedereen lijkt er op elkaar, ik denk dat men zich in Arnhem onderscheidender kleedt. In Den Haag kleedt men zich weer wat verfijnder, dat komt denk ik ook omdat er veel expats wonen. Het is niet raar dat een man daar in een bontjas loopt.”

Meer foto’s van Sjaak en zijn winkel.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemmer Sjaak Hullekes opent Amsterdam Fashion Week"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*