Arnhem Direct stapt over op nieuwe vormgeving

Na maanden van voorbereiding is het zover. Komende week stapt Arnhem Direct over op een nieuwe vormgeving. Er wordt afscheid genomen van de vertrouwde CMS-software van Expression Engine, en overgestapt op het gebruiksvriendelijke en mobielvriendelijke WordPress.

We hopen dat het overzetten van de site soepel en zonder problemen verloopt, maar wanneer je maandag of dinsdag ontdekt dat Arnhem Direct tijdelijk uit de lucht is, dan weet je dus dat de verhuizing iets minder soepel verloopt dan de bedoeling was.

De nieuwe vormgeving kent dezelfde structuur als de huidige site, maar er zijn behoorlijk wat veranderingen die de gebruiksvriendelijkheid van de site vergroten.

De belangrijkste verandering is dat de nieuwe vormgeving een responsive design kent. Dat betekent dat Arnhem Direct ook op tablet en mobiel nu goed te lezen is. En dat was hoog nodig. Bijna 60 procent van alle bezoekers op Arnhem Direct gebruiken inmiddels mobiel en tablet.

Wat ook nieuw is, is een zogeheten ’tagcloud’ waarin je kunt zoeken op populaire onderwerpen op Arnhem Direct.

Een andere belangrijke verbetering is te vinden onder de motorkap. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het voor bloggers een stuk makkelijker wordt om een stuk op Arnhem Direct te schrijven.

Wil jij jouw bijdrage leveren aan Arnhem Direct? Je bent meer dan welkom als blogger!

Sinds de oprichting in 2008 draait Arnhem Direct op dezelfde software. Die was state of the art bij de lancering in 2008, maar bijna acht jaar later is zowel de vormgeving als de software onder de motorkap zwaar verouderd.

Een van de redenen dat het zo lang geduurd heeft voor de website vernieuwd werd, heeft te maken met de omvang van Arnhem Direct. In de database staan 12.343 artikelen die door 540 verschillende auteurs geschreven zijn. En die artikelen wilden we graag meenemen in de nieuwe vormgeving. Ondanks alle technische hulpmiddelen om zo’n verhuizing eenvoudiger te maken, blijft dat een enorme massa werk.

Maar het grootste gedeelte van dat werk is nu achter de rug. Komende dagen zal het hier wat rustiger zijn. Volgende week zie je ons terug in een nieuw jasje.

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Direct stapt over op nieuwe vormgeving"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*