Verder gaan

Op een dag was de man met zijn auto de Rijn ingereden. Het was voorjaar. Hij kwam er niet meer uit.

De verse weduwe had op een zonnige dag zelf de rouwkaarten rondgebracht. De vrouw met het hondje wist het nog goed.

“Ze had verdorie een luchtig zomerrokje aan.” zei ze. Het was duidelijk dat ze, terugkijkend, weinig ophad met de buurtvrouw. Ze knikte naar de hond.

“Ze begon ook nog eens te gillen toen hij tegen haar op sprong.” snoof ze. Ze had de hond vast geaaid, als ze beter had kunnen bukken. Het diertje draaide, waaks om zich heen kijkend, om het baasje heen, met de tong uit de mond.

“Een aantal weken later had ze alweer een andere vent.” zei ze, om het verhaal af te ronden.

“Maar hij wil verder.” wees ze naar het hondje dat intussen was doorgelopen.

“En ik heb genoeg gezegd.” besloot ze.

Sinds 2002 publiceert de Arnhemse René Gademann (bijna) dagelijks een kort stukje op zijn weblog, www.mowl.eu. Het stramien is eenvoudig: 150 woorden – niet meer en niet minder. Binnen die strakke beperkingen ontstaat er een sfeerbeeld, een situatie of kort verhaal. Een snapshot van het dagelijks leven, zoals iemand dat ooit noemde.

Elke zaterdag wordt hier een Mowl’etje geplaatst. De rest van de week kun je bij Mowl.eu terecht.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Verder gaan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*