Dinsdag ‘Derde Kerstdagloop’

ARNHEM – Op de dinsdag n√° de Kerstdagen wordt in Arnhem weer een Derde Kerstdagloop georganiseerd. Dit jaar vindt de 26e editie plaats.

Er zijn drie verschillende afstanden waarvoor kan worden ingeschreven, namelijk 7, 14 en 21,1 kilometer. Die laatste afstand is een halve marathon die bekend staat als één van de mooiste én zwaarste van Nederland in verband met een op de route te overbruggen hoogteverschil van 185 meter.

Informatie voor deelnemers
De Derde Kerstdagloop vindt dus plaats op dinsdag 27 december en de start is bij Sportcentrum Valkenhuizen aan de Beukenlaan 15 in Arnhem. De start van de 14 kilometer is precies om 12:00 uur, de 7 kilometer start 10 minuten later en de halve marathon start om 12:20 uur.

Sportcentrum Valkenhuizen is met openbaar vervoer te bereiken vanaf station Arnhem met de buslijnen 7 en 8. Automobilisten kunnen de borden ‘P-DKDL’ volgen.

Inschrijven voor deelname aan één van de afstanden kan via deze link en meer informatie over de Derde Kerstdagloop is via deze link te vinden. Inschrijven kan tot en met Tweede Kerstdag tot middernacht. Op de dag van de loop is er nog een ‘na-inschrijving’ mogelijk tussen 10:oo en 11:30 uur.

Voor de deelnemers zijn er kleedruimtes, douches, en een gratis bewaakte bagage-opslag (in hal 4) beschikbaar. Deelnemers krijgen een ‘tag’ voor de tijdregistratie.

In memoriam: André Westen
Bij deze Derde Kerstdagloop zal André Westen, die op 2 november jl. is overleden, worden gemist. André was als lid van de loopgroep ‘R-Nummers’ in 1991 één van de initiatiefnemers en mede-organisator van de Derde Kerstdagloop. Deze loop moet een recreatief karakter hebben en ‘lopervriendelijk’ zijn.

Mede door de gedrevenheid van André Westen steeg het aantal deelnemers van 175 in het begin naar een record van ruim 3.000 in 2008. Zijn motto was “Iedereen die finisht is een winnaar”.

Hoogteverschillen tijdens de halve marathon

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dinsdag ‘Derde Kerstdagloop’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*