Ontwerpen voor de Toekomst

In het best verborgen stadspark van Arnhem, het Immerloopark, zijn kinderen het afgelopen weekend tussen de festival sferen door en midden in het groen, aan de slag gegaan met duurzame, kunstzinnige, handige en toffe workshops. Op het ‘Ontwerpen voor de toekomst plein’ ontwierpen kinderen zelf duurzame oplossingen voor een probleem in hun eigen leefomgeving.

Vindbaarheid Immerloopark

Deelnemers aan de workshop ‘Jouw Idee Werkt’ tijdens het festival, bedachten de meest inspirerende oplossingen voor de toegankelijkheid en vindbaarheid van het park. Paden met bloemen, verlichte routes naar het park, prachtige lantaarnpalen aan de wegen richting de poorten, toegangspoorten in de vorm van glijbanen, goals, regenbogen, hunebedden en nog veel meer. Alle kinderen konden ook kijken naar de ontwerpen van anderen, en op de mooiste en inspirerende konden ze een stem uit brengen.

Winnaars

Op de zondag werden er namelijk een aantal winnaars bekend gemaakt: zes prachtige ontwerpen voor de toekomst zijn uitgekozen om op door te ontwikkelen. Want: op het Immerloop Park Festival is er nu een start gemaakt om routing en poort naar het park, met behulp van de gemeente Arnhem, werkelijk te gaan verwezenlijken.

Toekomst

In het najaar kunnen scholen in Arnhem Zuid aanhaken om er met de klas mee aan de gang te gaan. Want ‘Jouw Idee Werkt’ staat voor de combinatie van kunst, wetenschap en buurt, om oplossingen te bedenken voor vragen uit de wijk. Maar ook kunnen kinderen in hun vrije tijd verder ontwerpen of nieuwe ontwerpen gaan bedenken in de bibliotheek van Kronenburg: het park heeft tenslotte twaalf ingangen! Voor meer informatie, neem contact op met bram.kluen@kunstbedrijfarnhem.nl

Grootste vrijetijdsmarkt van Arnhem Zuid

Op het festival was er een groot aanbod met de meest duurzame workshops voor kinderen; zij konden met afval aan de gang, poorten ontwerpen voor het park, maskers maken, er was een Groene Doeners restaurant, een Groene Doeners workshop tent en nog veel meer. Overal was er bedrijvigheid voor en door kinderen.

Zuid aan Zee

Heeft je kind de smaak te pakken gekregen met ontwerpen voor de toekomst? Of was het Immerloopark een gemiste kans? Ga jij in de zomer niet op vakantie? Of veel te kort? Van 21 t/m 25 augustus is er Zuid aan Zee! In één spannende vakantieweek werken kinderen tussen 9 en 12 jaar, samen met een grote groep andere kinderen en kunstenaars, aan een bijzonder project. In die week creëren kinderen een eigen zelfvoorzienende stad zoals die er in de toekomst uit zou kunnen zien, organiseren een filmpremière mét film of misschien wordt het wel iets heel anders. De locatie van Zuid aan Zee is Stadsboerderij de Korenmaat aan de dijk in Rijkerswoerd. Een rijke plek vol planten, dieren, fysieke mogelijkheden en goede energie. Voor opgave tot 31 juli, ga naar kinderenaanzee.nl

Kunst in de Wijk

De cultuurmakelaars van Kunstbedrijf Arnhem inspireren bewoners en partners in de wijk tot artistiek uitdagende praktijken. ‘Jouw idee werkt’ en ‘Zuid aan Zee’ zijn samenwerkingsverbanden met o.a. KunstLAB Arnhem.

Foto: Lotte was één van de winnaars met haar ontwerp voor de toekomst!

– Zefanja Hoogers

Bewaren

Reacties