Rozet in De Stijl!

Foto: Scagliola Brakkee

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de kunststroming ‘De Stijl’ werd opgericht. Het feestjaar heeft de titel ‘Van Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl’ gekregen en in diverse musea zijn er het hele jaar door diverse evenementen en tentoonstellingen.

Tot en met 14 mei a.s. zijn er onder de titel ‘Rozet in De Stijl!’ diverse activiteiten in Rozet die met de kunststroming ‘De Stijl’ hebben te maken.

Volgende week maandag (13-02) start bij de Volksuniversiteit Arnhem de cursus ‘De invloed van De Stijl’. Daarbij komt niet alleen beeldende kunst, maar ook architectuur, typografie en toegepaste kunst aan bod. Aanmelden voor de cursus kan via deze link.

Vanaf donderdag is de expositie ‘100 jaar De Stijl’ te zien met werken van Arnhemse en Gelderse kunstenaars die door ‘De Stijl’ zijn geïnspireerd. De werken zijn te bewonderen in de hal van Rozet en langs de trappen. De kunstenaars die exposeren zijn Johannes Karman, Kees Sabee, Eef de Graaf, Els van ’t Klooster, Irene Companjen, Albert van der Weide en Henk van Trigt.

Het Kunstbedrijf Arnhem organiseert op zaterdag 18 februari van 13:00 – 17:00 uur de workshop ‘Rood-Geel-Blauw’. De workshop is bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Deelname is gratis na aanmelding vooraf. Tijdens de workshop wordt er samen gewerkt aan schilderijen, kostuums en decorstukken voor de interdisciplinaire voorstelling ‘Rood-Geel-Blauw’ van De Vloer, De Muziekmakerij en De Kunstmakerij.

Voor kinderen is er in het Erfgoedcentrum en de Bibliotheek de speurtocht ‘Zoek Mondriaan’ uitgezet. Deelname is gratis en vanaf zaterdag 25 februari kan er gedurende de openingstijden van Rozet doorlopend worden deelgenomen.

Het Erfgoedcentrum brengt een de deel van de geschiedenis van De Stijl in beeld. Zo zijn er boeken en tijdschriften te zien, het bouwpakket van de rood-blauwe leunstoel en een replica van de bolderkar van Gerrit Rietveld te zien.

Kijk voor meer informatie over de bovenstaande activiteiten en diverse andere workshops, lezingen en cursussen op de website van Rozet.

In Museum Arnhem is momenteel nog de tentoonstelling van het werk van Peter Alma te zien:

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/museum-arnhem-tentoonstelling-peter-alma-van-de-stijl-tot-communisme/

 

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Rozet in De Stijl!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*