Lopend Vuur vat vlam in Arnhem

imageAfgelopen week zat Arnhem Direct aan tafel met een van de grondleggers van Lopend Vuur, Lykle de Vries. Lopend Vuur is het platform voor de Nederlandse indie muziekscene.

In mei 2006 verscheen op de website van Lopend Vuur het eerste bericht: “Alstublieft een glashelder nieuw platform dat zich richt op de Nederlandse Indies. Met onze podcast proberen wij aandacht te vragen voor deze bloeiende muziekscene. Niet alleen hoor je de hipste tracks ook praten we je helemaal bij met nieuws en achtergronden. Muziek is tenslotte geen hobby‚Ķ”

Deze laatste zin staat nog steeds centraal binnen het gedachtengoed van Lopend Vuur. Niet dat er iets mis is met mensen die voor hun plezier muziek maken en dat bestempelen als hobby, maar dit is niet de doelgroep waar Lopend Vuur zich op richt. Vanaf het begin zijn de mensen achter Lopend Vuur op zoek gegaan de beste ondernemende bands, waarbij drie vragen positief beantwoord moeten worden: Is het muzikaal bijzonder? Zijn het hard werkende muzikanten? Hebben ze een warm kloppend hart voor de muziek?

Volgens Lopend Vuur is het simpel: muziek maken is meer dan een hobby. Als je de muziek van jouw band onder de aandacht van (nieuw) publiek wilt krijgen, als je mensen naar jullie optredens wilt lokken en als je muziek wilt verkopen, dan moet je daar je stinkende best voor doen. In de huidige tijd is dat echter veel makkelijker dan vroeger, want er staan veel meer (online) middelen tot je beschikking. Je hoeft alleen maar te bedenken hoe je die middelen gaat inzetten…

Via het blog van Lopend Vuur wordt je op de hoogte gehouden van trends en ontwikkelingen, en wordt informatie en inspiratie gedeeld. Maar er is meer! Elke maand wordt een band uitgenodigd op ‘de bank’, om akoestisch een paar nummers ten gehore te brengen, maar ook om te praten over passie, muziek, ondernemerschap enz. Opnames van de muziek en de interviews verschijnen in podcast op de site. En dan is er natuurlijk regelmatig een Lopend Vuur Offline, momenten waar je nieuwe artiesten live en in levende lijve kunt aanschouwen en wordt er elke twee jaar een Lopend Vuur Pitch georganiseerd.

In de Lopend Vuur Pitch bedenk je, gesteund door experts van binnen en buiten de muziekindustrie een ondernemingsplan om jouw nieuwe cd op de beste manier onder de aandacht te brengen. Het beste plan krijgt een platencontract van SonyBMG. Win je niet? Geen probleem, je mag je zelf bedachte ondernemingsplan ook zonder SonyBMG uitvoeren.

Omdat de initiatiefnemers van Lopend Vuur in het hoge noorden van ons land wonen, lagen daar ook meer verbindingen met de muziekscène en leek het er misschien een beetje op dat Lopend Vuur een lokaal noordelijk ding was. Maar niets is minder waar! Het vuurtje is ondertussen op meer plekken gaan smeulen en we zijn dan ook reuze blij dat vanaf januari 2009 het Lopend Vuur ook Arnhem gaat verwarmen.

image
Lykle en Martijn op de Arnhemse bank

Martijn Crama gaat verder met zijn speurtocht door de Arnhemse muziekscene en vanaf januari zit er in Arnhem ook maandelijks een band op de bank. Ken jij de bands óf muzikanten óf rappers óf dj’s die wij moeten horen en zien? Ben jij zelf zo’n act? Meld je dan aan via een reactie op deze log of stuur een e-mail naar . Vermeld je (band)naam, website en contactgegevens. Arnhem Direct blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en zal daar waar mogelijk het vuurtje aanwakkeren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Lopend Vuur vat vlam in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*