Trotse jonge Arnhemse debatteerders

Sinds 1998 bestaat het NK Debatteren voor Scholieren. Eva, Aretti, Tycho, Jorriaan, Wiam en Rida haalden als het Stedelijk Gymnasium afgelopen zaterdag na vier spannende debatrondes de 7e plek. Zijn mogen terecht trots zijn, want ze horen bij de beste sprekers van Nederland.

De grootste scholierencompetitie voor de bovenbouw havo/vwo

Op 20 januari verzamelden zich op Universiteit Utrecht 400 havo/vwo-scholieren om elkaar verbaal te lijf te gaan. Maanden is geoefend en gezweet om tot de debattop door te dringen van 32 debatscholen. Tijdens drie voorrondes hebben 124 scholen deelgenomen aan het toernooi die plaats vonden op gastlocaties. Drie spannende voorrondes, de grande finale en 1245 debatten op het scherpst van de snede verder is het Stedelijk Gymnasium op de zevende plek gekomen!

Partnerschap

Als partner van het NK Debatteren voor scholieren juicht de Universiteit Utrecht het toe dat scholieren naast hun school aan extra activiteiten deelnemen die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben honoursstudenten van de universiteit tijdens de voorrondes gejureerd en hebben ze mede bepaald welke scholen in het finaledebat komen te staan.

Lees alles over deze Nederlandse debatactiviteiten. Eva, Aretti, Tycho, Jorriaan, Wiam en Rida: gefeliciteerd!

Reacties