Kees Gerritsen vertelt: leven in Arnhem in de jaren 60

De werkgroep Erfgoed Spijkerkwartier houdt regelmatig avonden over de geschiedenis van Arnhem en in het bijzonder het Spijkerkwartier. Vanavond komt Kees Gerritsen in buurtcentrum de Lommerd gratis vertellen over zijn boek ‘Leven in Arnhem in de jaren 60’.

Journalist Kees Crone schreef al eerder op Arnhem Direct over dit in november uitgekomen boek over de stad in de jaren 60 van de vorige eeuw. Vanavond krijgt auteur Kees Gerritsen de ruimte om met zijn boek als aanleiding, een lezing met sfeerverhalen te houden. De gratis lezing is voor geïnteresseerden – jong en oud! – om (terug) te kijken wat Arnhem in de jaren 60 bezig hield.

Recensie boek

‘De jaren 60 waren opwindend, verrassend en rumoerig. Wie die periode beleefde heeft ongetwijfeld veel beelden op zijn/haar netvlies staan van de oorlog in Vietnam, studentenopstanden, de moord op John F. Kennedy, de opkomst van de popmuziek, de minirok en de brommer. De vraag is of en hoe deze gebeurtenissen ook Arnhem in hun greep kregen. Wat waren de invloeden hiervan op de inwoners van de stad?'(bron: Uitgeverij Kontrast)

De Lommerd

De avond wordt gehouden in Buurtcentrum De Lommerd, Spijkerstraat 185a – 6828 DC Parkeeradvies: Musisgarage, 6 minuten loopafstand.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Na 21.00 uur is uitgebreid de gelegenheid om bij een drankje met elkaar verdere herinneringen op te halen.

Toegang is gratis.

Reacties