Vitesse noemt tribunes naar club-iconen

De Theo Bos-tribune in de Gelredome was er al. Binnenkort krijgen ook de Noord-, West- en Oost-tribune in het stadion de naam van een club-icoon. Dat meldt Omroep Gelderland.

De hoofdtribune aan de westkant wordt genoemd naar de legendarische doelman Just Göbel, die tussen 1910 en 1922 keeper was van Vitesse. De Noord-tribune krijgt de naam van Edward Sturing, voormalig speler en hoofdtrainer, die inmiddels al 23 jaar verbonden is aan Vitesse. Seizoenkaarthouders mogen stemmen over de naam van de Oost-tribune.

Voor de nieuwe naam van de Oost-tribune zijn vijf namen waaruit gekozen kan worden: Charly Bosveld, John van den Brom , Dejan Curovic, Nikos Machlas en Bennie en Nicky Hofs. Charly Bosveld lijkt de favoriet.
Theo Janssen ontbreekt in het rijtje met kandidaten, maar de huidige scout van Vitesse heeft al aangegeven dat hij het zelf te vroeg vindt voor een eventuele vernoeming.

Kleiner stadion
Vitesse heeft ook laten weten dat zij komend seizoen de capaciteit van de Gelredome verkleint. Het aantal zitplaatsen in het stadion wordt teruggebracht van 25.500 naar 21.248. Voor concerten en andere evenementen blijft de capaciteit gelijk.

Vitesse kiest voor het verkleinen van de capaciteit om de ‘voetbalbeleving’ te vergroten. Wanneer supporters dichter bij elkaar zitten, komt dat de sfeer in het stadion ten goede, hoopt Vitesse. Het gaat met name om zitplaatsen op de Noord- en de Oost-tribune. De bovenste zitplaatsen worden met doeken afgedekt.

De maatregel wordt ongetwijfeld ook genomen om op TV een voller stadion te laten zien. Hoewel Vitesse meer bezoekers trekt dan FC Utrecht, AZ of NEC, ziet het er op TV vaak uit alsof het stadion halfleeg is.

Foto: Soccernews.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse noemt tribunes naar club-iconen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*