Zondag in het Erfgoedcentrum: Het poppenhuis van Lizzy Ansingh

Foto: Nationaal Archief - Tentoonstelling van het werk van Lizzig Ansingh in 1960 met een 18e eeuws poppenkabinet

Kunstschilderes Lizzy Ansingh (1875 – 1959) is bekend geworden door haar portretschilderingen én schilderijen van poppen. In 1911 kocht Ansingh op een veiling een achttiende-eeuws kabinetpoppenhuis voor een bedrag van 500 gulden. Scenes uit dit poppenhuis werden ook onderwerp van diverse schilderijen die zij tijdens haar leven heeft gemaakt.

Na Ansinghs’ overlijden werd het poppenhuis door Museum Arnhem gekocht. Het poppenhuis in de vorm van een achttiende-eeuwse kast (kabinet) maakt tegenwoordig onderdeel uit van de collectie van Erfgoedcentrum Rozet.

Morgenmiddag (zondag 8 januari) is er in Erfgoedcentrum Rozet een korte rondleiding met uitleg over het bijzondere poppenhuis. De rondleiding begint om 14:00 uur en duurt een half uur. Deelnemers kunnen zich melden bij de balie van het Erfgoedcentrum. Er is plaats voor slechts een beperkt aantal deelnemers. Deelname is gratis.

Maria Elisabeth Georgina (Lizzy) Ansingh (Utrecht 13 maart 1875 – Amsterdam 14 december 1959 was een Nederlandse kunstschilderes. Zij behoorde tot de schildergroep ‘Amsterdamse Joffers’.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zondag in het Erfgoedcentrum: Het poppenhuis van Lizzy Ansingh"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*