Spaced Out in de Rijnhal met oud en nieuw

{

Blikte ik een paar weken geleden nog weemoedig terug naar housefeesten in de Rijnhal in 1992, kan ik vandaag melden dat we anno 2013 die tijd gaan herbeleven. De drie Arnhemse organisaties 8Bahn, New Dutch School (NDS) en Juxtapose slaan de handen ineen om die magische tijd voor één nacht terug te halen. Pascal Rietman (8Bahn): “De directeur van de Rijnhal had nog een vergunning voor feesten in de Rijnhal en vroeg ons of we daar iets mee wilden. Dat wilden we wel! We hebben de drie meest vooruitstrevende Arnhemse organisaties verbonden en gaan nog 1 keer terug naar 1992.”

Hoewel je je van alles kan bedenken bij Spaced Out en housefeesten refereert de titel van het oud en nieuwfeest aan een krantenkop van The Sun uit 1989. “In 1989 kopte The Sun met ‘SPACED OUT at big rave’. Naar de sfeer van die tijd willen we terug.”

De drie organisaties hebben de ruimte eerlijk verdeeld: Juxtapose neemt de bovenste zaal voor zijn rekening en 8Bahn en NDS verdelen de grote zaal. Met speciale technieken uit het theater is dat goed te doen. De eerste early bird kaarten gaan volgende week in de verkoop en kosten dan €12,50. Kaarten zullen uiteindelijk 30 euro gaan kosten. Er zullen rond de 1.500 kaarten worden verkocht maar “daar zijn we vrij flexibel in” aldus Rietman. Maar intimiteit blijft belangrijk, verwacht dus geen stampvolle zalen waar je je niet meer kan bewegen.

Ter inspiratie alvast nog meer video’s van Youtube uit die tijd. Kunnen we alvast wat voorpret beleven tot 31 december!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Spaced Out in de Rijnhal met oud en nieuw"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*